Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 8)

Et Yemekleri

Köfteli Bazlama Ekmeği

Köfteli Bazlama Ekmeği Tarifi Köfteli Bazlama Ekmeği İçin Malzemeler: 4 adet orta boy bazlama 120 gram rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet dolmalık yeşil biber 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet sarı Kaliforniya biberi 40 gram tereyağı Köfte İçin: 300 gram dana kaburga kıyma 2 diş sarımsak 1 adet orta boy kuru soğan Tuz Karabiber Kimyon Sos İçin: 1 adet orta …

Devamını oku »

Ördekli Gnocchi

Ördekli Gnocchi Tarifi Ördekli Gnocchi İçin Malzemeler: 100 gram un ¼ adet yumurta 130 gram patates 2 gram muskat 5 gram tuz 5 gram karabiber 50 gram tereyağı 250 gram ördek göğsü 50 gram portakal 30 gram kereviz 20 gram soğan 5 gram sarımsak 2 gram defne yaprağı 40 gram bbq sos 10 gram mapple şurup 2 gram adaçayı 20 gram …

Devamını oku »

Galliard Kebap

Galliard Kebap Tarifi Galliard Kebap İçin Malzemeler: 350 gram dana döş 20 gram kereviz 50 gram soğan 5 gram sarımsak 3 gram defne yaprağı 10 gram tuz 5 gram taze kekik 5 gram taze biberiye 1 adet tırnaklı pide 300 gram patates 200 gram frita yağı 20 gram zeytinyağı 40 gram tereyağı 100 gram domates 1/3 porsiyon domates sos 10 gram …

Devamını oku »

Bonfile Spesiyal

Bonfile Spesiyal Tarifi Bonfile Spesiyal İçin Malzemeler: 2 kilo dana bonfile 2 yemek kaşığı yayık tereyağı 2-3 dal taze dağ kekiği Himalaya tuzu Haşlanmış garnitür sebze Bonfile Spesiyal Hazırlanışı: Bonfileyi dilimleyin. Arkalı önlü bir döküm tavada mühürleyin. Isıya dayanıklı servis tabaklarını 300 dereceye ayarlı fırında kızdırın, fırından aldığınız boş tabaklara kızdırılmış tereyağını dökün. Bonfileleri tabağa koyun ve arkalı önlü soteledikten sonra aynı tabakta servis yapın.  

Devamını oku »

Kasap Köftesi

Kasap Köftesi Tarifi Kasap Köftesi İçin Malzemeler: 1 kilo dana ve kuzu kıyması karışımı 1 adet soğan 1 adetekmeğin içi 2 diş sarımsak 200 gram gravyer peyniri Tuz Karabiber Kasap Köftesi Hazırlanışı: 1 kilo kıymayı yüzde 70’i dana, yüzde 30’u kuzu kıyması olacak şekilde çektirin. Soğanı rendeleyip, sarımsakları ince doğrayın. Ekmek içini kıyma soğan ve sarımsak ile iyice yoğurun. Gravyer peynirini rendeleyip tekrar yoğurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin. …

Devamını oku »

Buhari Asma Kebap

Buhari Asma Kebap Tarifi Buhari Asma Kebap İçin Malzemeler: 1.5 kilo dana bonfile 2 adet mor soğan 1 su bardağı krema 1 çay bardağı soya sosu Karabiber Buhari Asma Kebap Hazırlanışı: Bonfileyi halka şeklinde dilimleyin. Soğanları halka şeklinde doğrayın. Sos için; Kremayı soya sosu, karabiber ile karıştırın. Etleri ve soğanları bu sosa yatırın. Sosladığınız etleri şişe saplayın ve ızgarada pişirin. Garnitür sebze ile servise sunun.

Devamını oku »

Kuru Şalgam Kavurması

Kuru Şalgam Kavurması Tarifi Kuru Şalgam Kavurması İçin Malzemeler: 1 kilo beyaz şalgam 300 gram az yağlı dana kıyma 3 adet orta boy kuru soğan 8-10 adet kurutulmuş domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı et suyu Kuru Şalgam Kavurması Hazırlanışı: Şalgamları soyup erişte şeklinde kesin. Tepsilere sererek ortalama 1 hafta süreyle oda sıcaklığında kurutun. Kuruyan şalgamları tuzlu suda haşlayın. Haşlanan …

Devamını oku »

Tavuk Şinitzel

Tavuk Şinitzel Tarifi Tavuk Şinitzel İçin Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs eti Kızartmak için sıvı yağ Turna Yemişi Pesto İçin: 45 gram kuru turna yemişi 100 ml. Cranberry suyu (Ocean Spray Cranberry Juice) 40 gram pikan cevizi 30 gram rendelenmiş parmesan Yarım diş sarımsak Bir tutam tuz Taze çekilmiş karabiber 100 ml. zeytinyağı Panesi İçin: 50 gram kalın galeta unu 100 gram ince çekilmiş pikan cevizi içi …

Devamını oku »

Kuzu Tajin

Kuzu Tajin Tarifi Kuzu Tajin İçin Malzemeler: 750 gram kuşbaşı doğranmış kuzu but 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan, ince doğranmış 2 diş sarımsak 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı küp doğranmış domates 1 litre et suyu 1 kahve fincanı turna yemişi 1 çay bardağı pikan cevizi 1 çorba kaşığı file badem 1 tatlı kaşığı taze kişniş Bir tutam safran Ras el hanout (Dükkanın tacı adlı özel baharat karışımı) …

Devamını oku »

Ayvalı ve Etli Güveç

Ayvalı ve Etli Güveç Tarifi Ayvalı ve Etli Güveç İçin Malzemeler: 1 kilo kuzu kuşbaşı et 500 gram arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 diş sarımsak 6-7 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet büyük boy ayva 7-8 adet Kanlıca mantarı Tuz 1 tatlı kaşığı tane karabiber Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un 1 adet yumurta 100 …

Devamını oku »