Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 7)

Et Yemekleri

Mutancana

Mutancana İçin Malzemeler 800 gram kuzu eti 100 gram arpacık soğan 50 gram soyulmuş iç badem 50 gram kuru kayısı 50 gram kurutulmuş mürdüm eriği 50 gram kuru incir 2 yemek kaşığı 2 yemek kaşığı bal Tuz 2 su bardağı ılık su 2 çay kaşığı sumak   Mutancana Hazırlanışı Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara …

Devamını oku »

Dana Külbastı

Dana Külbastı Malzemeler 180 gram dana külbastı 100 gram Tagliatelle makarna 75 gram sakız kabak 50 gram havuç 1 gram tane karabiber 10 gram tereyağı 2 cl. sızma zeytinyağı 2 gram sarımsak 40 gram kırmızı kapya biber 40 gram taze ıspanak 10 gram soya sos   Dana Külbastı Hazırlanışı Tagliatelleyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-9 dakika kadar …

Devamını oku »

Ciğer Tava

Ciğer Tava Tarifi Ciğer Tava İçin Malzemeler: 500 gram dana ciğer 1 litre süt 3 dal kekik 2 adet defne yaprağı 250 gram un 250 galeta unu 2 adet yumurta Tartar Sos İçin: 200 gram mayonez 50 gram kornişon turşu 50 gram kırmızı soğan Yarım bağ maydanoz Yarım bağ dereotu Ciğer Tava Hazırlanışı: Ciğeri temizledikten sonra olabildiğince ince dilimler halinde kesin. Süt, …

Devamını oku »

Kuzu Etli Sultaniye

Kuzu Etli Sultaniye Tarifi Kuzu Etli Sultaniye İçin Malzemeler: 1 kilo kadar sultaniye bezelye 300 gram kuşbaşı kuzu eti (tercihen sırt bölümünden) 1 adet iri soğan 3-4 dal taze sarımsak 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı dolusu salça 1 yemek kaşığı tereyağı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Kuzu Etli Sultaniye Hazırlanışı: Sultaniyenin kılçıklı kenarlarını taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Soğanı, biberi ve …

Devamını oku »

Taze Sarımsaklı Tavuk

Taze Sarımsaklı Tavuk Tarifi Taze Sarımsaklı Tavuk İçin Malzemeler: 6 adet tavuk kalça 3-4 dal taze sarımsak 2 adet kuru soğan 3-4 adet orta boy patates 3-4 dal biberiye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Taze Sarımsaklı Tavuk Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz patatesleri halka olacak şekilde ince dilimleyin. Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Taze sarımsakları da ince ince doğrayın. Fırın tepsinin en altına patatesleri üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin, en üste de tavuk etlerini yerleştirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Son …

Devamını oku »

Keşkek

Keşkek Tarifi Keşkek İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı nohut 400 gram dana kuşbaşı eti 1 adet soğan 1 çay kaşığı dövülmüş kişniş Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Keşkek Hazırlanışı: Buğdayı ve nohudu yıkayıp süzün. Düdüklü tencerenin dibine doğranmış soğanı, üzerine kuşbaşı doğranmış eti, etin üzerine buğday ile nohutları ilave edin. Az miktarda tuzu, kişnişi ve karabiberi …

Devamını oku »

Konya Tirit Kebabı

Konya Tirit Kebabı Tarifi Konya Tirit Kebabı İçin Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı ya da uzun ince doğranmış dana eti 1 adet Ramazan pidesi 200 gram süzme yoğurt 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 adet yeşil biber Yarım demet maydanoz Konya Tirit Kebabı Hazırlanışı: Eti tereyağı ile birlikte 5 dakika kadar …

Devamını oku »

İncasiye (Mardin)

İncasiye (Mardin) Tarifi İncasiye (Mardin) İçin Malzemeler: 400 gram kuzu eti (tercihen kuzunun kürek eti) 1 adet soğan (iri doğranmış) 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 10 adet kurutulmuş siyah erik 3 su bardağı sıcak su 3 çorba kaşığı pekmez Yarım limonun suyu Tuz, karabiber 1 çay kaşığı yenibahar İncasiye (Mardin) Hazırlanışı: Eti kuşbaşı şeklinde kesip kendi suyunda, suyunu çekene kadar kavurun. Et …

Devamını oku »

Magret de Canard

Magret de Canard Tarifi Magret de Canard İçin Malzemeler: 1 adet ördek göğüs eti, temizlenmiş 1 adet patates 100 gram kirmizi lahana 100 gram tereyağı 1,5 çay kaşığı tuz Magret de Canard Hazırlanışı: Tereyağının yarısını eritin. Patatesi soyup çok ince dilimledikten sonra dikdörtgen bir kaba üst üste olacak şekilde incecik dizin. Patates dilimlerinin her katına tuz ve eritilip ılınmış tereyağı gezdirin. 175 dereceye ayarlı …

Devamını oku »

Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk Tarifi Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeler: 1 kilo derisiz ve kemiksiz tavuk but 2 adet orta boy kuru soğan 6 diş sarımsak 500 gram krema Arzu ettiğiniz miktarda köri baharatı Karabiber Tuz 60 gram tereyağı Kızarmış Soğan İçin: 1 adet büyük boy soğan 50 gram un 100 gram nişasta Tuz Şeker Süsleme İçin: 2 adet kırmızı kapya biberi …

Devamını oku »