Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Konya Tirit Kebabı

Konya Tirit Kebabı

konya-kirit-kebabi

Konya Tirit Kebabı Tarifi

Konya Tirit Kebabı İçin Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı ya da uzun ince doğranmış dana eti
1 adet Ramazan pidesi
200 gram süzme yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz

Konya Tirit Kebabı Hazırlanışı:
Eti tereyağı ile birlikte 5 dakika kadar kavurun. 2 bardak sıcak su ekleyin. Düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar
pişirin. Pide ekmeğini küçük kareler halinde kesin. Servis tabağına aktarın. Pişen etin suyundan pidelerin üzerine
gezdirerek dökün. Süzme yoğurdu 1-2 çorba kaşığı su ile hafif inceltin. Yoğurdu pidenin üzerine dökün. Etleri
de yoğurdun üzerine yayın. Tereyağını yakmadan kızdırın ve etlerin üzerine dökün. İsteğe bağlı kuru soğan, ince
doğranmış yeşil biber ve maydanoz ile süsleyin. Hemen servis yapın.

#KonyaTiritKebabı #KonyaTiritKebabıTarifi #KonyaTiritKebabıİçinMalzemeler #KonyaTiritKebabıHazırlanışı #KonyaTiritKebabıNasılYapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir