Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » İncasiye (Mardin)

İncasiye (Mardin)

İncasiye (Mardin)
Puan ver

incasiye

İncasiye (Mardin) Tarifi

İncasiye (Mardin) İçin Malzemeler:
400 gram kuzu eti (tercihen kuzunun kürek eti)
1 adet soğan (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
10 adet kurutulmuş siyah erik
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı pekmez
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar

İncasiye (Mardin) Hazırlanışı:
Eti kuşbaşı şeklinde kesip kendi suyunda, suyunu çekene kadar kavurun. Et kavrulduktan sonra iri doğranmış
soğanı ve zeytinyağını ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Üzerine 3 bardak kaynar suyu ekleyin. Ateşi kısın. 1 saat sonra et suyunu çekmeden yumuşamaya başlayınca erikleri serpin. 10 dakika daha pişirin. Ocaktan almaya 2 dakika kala pekmezi, yarım limonun suyunu, tuzu ve baharatı ekleyin.

#İncasiyeMardin #İncasiye #İncasiyeMardinTarifi #İncasiyeMardinİçinMalzemeler #İncasiyeMardinHazırlanışı #İncasiyeMardinNasılYapılır

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir