Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk

kori-soslu-tavuk

Köri Soslu Tavuk Tarifi

Köri Soslu Tavuk İçin Malzemeler:
1 kilo derisiz ve kemiksiz tavuk but
2 adet orta boy kuru soğan
6 diş sarımsak
500 gram krema
Arzu ettiğiniz miktarda köri baharatı
Karabiber
Tuz
60 gram tereyağı
Kızarmış Soğan İçin:
1 adet büyük boy soğan
50 gram un
100 gram nişasta
Tuz
Şeker
Süsleme İçin:
2 adet kırmızı kapya biberi
4 adet yeşil sivri biber
Maydanoz

Köri Soslu Tavuk Hazırlanışı:
Kızarmış soğan yapımı için; soğanı soyduktan sonra bütün bir haldeyken ince yuvarlak dilimlere kesin ve
halka şeklinde çıkartın. Bu soğanları tuz ile ovarak 10 dakika bekletin ve soğuk su ile yıkayın. İyice süzün. Bir miktar tuz ve bir tutam şeker atarak karıştırın. Un ile nişastayı birbirine karıştın. Hazırladığınız soğanları unlu karışıma bulayarak kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya dek kızartın. Kızarmış soğanları havlu kağıt üzerine alın.Tavuk butlarını iri küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyduktan sonra piyaz şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Soğanları atarak kavurun. Soğanlar hafif piştikten sonra tavuk etlerini katıp sotelemeye devam edin. Pişen tavuklara kremayı ilave edin. Krema kaynarken içerisine sarımsakları doğrayın. Krema iyice kaynayıp koyulaştığında baharatları ve tuzunu koyun. Süslemek için; Biberleri yıkayıp, ayıklayın, jülyen doğrayın. Kızgın bir yağda çok kısa süreyle soteleyin. Hazır olan tavuk karışımını ortasına pilav konulacak şekilde servis tabağına alın. Öncelikle üzerlerine kızarttığınız jülyen biberleri serpin, kızarmış soğan koyun ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.

OKU ➤  Diyet Kıtır Tavuk Video

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir