Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Magret de Canard

Magret de Canard

magret-de-canard

Magret de Canard Tarifi

Magret de Canard İçin Malzemeler:
1 adet ördek göğüs eti, temizlenmiş
1 adet patates
100 gram kirmizi lahana
100 gram tereyağı
1,5 çay kaşığı tuz

Magret de Canard Hazırlanışı:
Tereyağının yarısını eritin. Patatesi soyup çok ince dilimledikten sonra dikdörtgen bir kaba üst üste olacak şekilde incecik dizin. Patates dilimlerinin her katına tuz ve eritilip ılınmış tereyağı gezdirin. 175 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika pişirin. Kırmızı lahanayı incecik doğrayın. Tavada sürekli karıştırarak soteleyin. En son 1 çorba kaşığı kadar tereyağını ekleyerek tamamlayın. İsteğe göre tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Temizlenmiş ördek etini porsiyonlara ayırın. Tavayı iyice kızdırıp etin sadece deri kısmı çıtır çıtır olana dek kızartın. Etin diğer tarafını çevirip ocaktan alın. Üzerini kapatıp, tavanın sıcaklığında dinlendirmeye bırakın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir