Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Etli Sultaniye

Kuzu Etli Sultaniye

kuzu-etli-sultaniye

Kuzu Etli Sultaniye Tarifi

Kuzu Etli Sultaniye İçin Malzemeler:
1 kilo kadar sultaniye bezelye
300 gram kuşbaşı kuzu eti (tercihen sırt bölümünden)
1 adet iri soğan
3-4 dal taze sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Kuzu Etli Sultaniye Hazırlanışı:
Sultaniyenin kılçıklı kenarlarını taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Soğanı, biberi ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca tereyağını, zeytinyağını ve etleri ilave edin. Etleri 5-6 dakika sürekli çevirerek kavurun. Ardından salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sultaniyeyi ekleyin ve 4-5 bardak sıcak et suyu ya da su ilave edin. Tuzunu da atın ve tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın ve karabiberle tatlandırın.

#KuzuEtliSultaniye #kuzueti #KuzuEtliSultaniyeTarifi #KuzuEtliSultaniyeİçinMalzemeler #KuzuEtliSultaniyeHazırlanışı #KuzuEtliSultaniyeNasılYapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir