Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Top Kadınbudu Köfte

Top Kadınbudu Köfte

top-kadinbudu-kofteTop Kadınbudu Köfte Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı pirinç
Tuz, karabiber, kimyon
İsteğe bağlı köftebaharı
1 su bardağı un
2 adet yumurta
Sıvı yağ
2 demet maydanoz

Top Kadınbudu Köfte Hazırlanışı:
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve soğan ile sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymanın yarısını soğanların üzerine ilave edin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurun. Kıymayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede su ile haşlayın ve süzün. Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurun. Yarım saat kadar buzdolabına dinlendirin. Dinlenip toparlanan kıymanızdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve şekillendirin. Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice çırpın. Unu geniş bir kaba alın. Tavaya sıvı yağınızı koyarak kızdırın. Hazırladığınız köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir