Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Glütensiz Kinoa Keşkek
Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

(4 Kişilik)
Hazırlık Süresi: 1 saat

 Malzemeler:

1,5 su bardağı kinoa
350 gram kuzu eti
6 bardak su
Tereyağı
Pul biber
Kaya tuzu

Glütensiz Kinoa Keşkek

Hazırlanışı:

Kinoayı tel bir süzgeçte iyice ovarak, çok iyi yıkayın.
Kinoa ve etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip 45 dakika pişirin.
Piştiği zaman etlerin yarısını bir kenara ayırın, kinoalı etin suyunu süzün ve geniş bir kaba aktarın, üzerine 1 su bardağı suyundan ve dilediğiniz miktarda tuz ekleyin.
Tahta kaşıkla bastırarak veya çorba blenderi ile dilediğiniz kıvamı alana dek dövün veya çekin. Servis tabağına alın.
Tereyağını eritin, pul biber ekleyin. Köpürdüğü an ateşten alın, keşkeğin üzerinde gezdirin ve servis edin.

OKU ➤  Jambonlu Fırın Patates

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir