Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 27)

Et Yemekleri

Mantar Soslu Florantin Kuzu Pirzola

Malzemesi • 350 gram kuzu kanat pirzola bütün • 80 gram ıspanak • 50 gram mantar • 50 gram Kaliforniya biber • 15 gram tuz • 10 gram tane karabiber kırılmış • 30 gram tereyağı • 25 gram kuru soğan • 10 gram bitkisel sıvı krema • 15 gram taze kekik Mantar Soslu Florantin Kuzu Pirzola Tarifi: Kuzu pirzolayı parçalamadan …

Devamını oku »

Meksika Usulü Dana Fajita

Malzemesi • 200 gram dana bonfile • 30 gram sarı Kaliforniya biber • 30 gram kırmızı Kaliforniya biber • 20 gram yeşil dolmalık biber • 20 gram kuru soğan • 10 gram Meksika fajita baharatı • 20 gram tereyağı • 5 ml. acı sos • 2 adet tortilla ekmeği • 20 gram avokado sos • 20 gram ekşi krem sos …

Devamını oku »

Kadınbudu Köfte

Malzemesi • 150 gram kıyma • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç • Yarım demet maydanoz • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber • Kızartmak için sıvı yağ • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı un Kadınbudu Köfte Tarifi: Maydanozu kıyın. Üzerine kıymayı pirinci ve baharatları ekleyerek yoğurun. Bir miktar kopararak top haline getirin. Yumurtaları çırpın. Topları önce una, sonra …

Devamını oku »

Kiremitte Söğürme Kebabı

Malzemeler 150 gram kuzu eti 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 diş sarımsak 25 gram rendelenmiş kaşar peyniri 15 gram tereyağı 1 tutam pul biber 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Kiremitte Söğürme Kebabı Tarifi: Patlıcan, domates ve biberi kısık ateşte közleyin. Közlenmiş malzemelerin kabuklarını soyup doğrayın ve marine edin. 1 diş sarımsağı döverek ilave …

Devamını oku »

Kabune

Malzemeler: 1 kg pirinç 750 gr kemiksiz et 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin Kaynar et suyu Tuz Karabiber Kabune Tarifi: Kemiksiz eti bir küçük soğanla yumuşayıncaya kadar pişirin ve az parçalayın. Soğanları ay şeklinde dilimleyin, tuz ve biberle ovun. Tencereye soğan, et ve pirinci yerleştirin, tuz ve karabiber serpin. 3 bardak et suyu ve eritilmiş tereyağı ekletin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin(25-30 …

Devamını oku »

Borani

Malzemesi • 500 gram parça et • 500 gram yoğurt • 250 gram kara et • 2 kilo pencer (pazı) • 1 su bardağı nohut • 1 su bardağı lolaz (börülce) • 3 diş sarımsak • 3 su bardağı bulgur • 3 yemek kaşığı sade yağ • 1 çay kaşığı karabiber • 1 çay kaşığı tarçın • 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Julyen Kebap

Malzemeler 2 dilim biftek 1 adet havuç 5-6 adet yeşil fasulye 1 adet soğan Sos için: 1 çorba kaşığı mayonez 1 çorba kaşığı hardal 2 çorba kaşığı süt Yeteri kadar karabiber Julyen Kebap Tarifi: Soğanı doğrayın ve yağda kavurun. Üzerine biftekleri julyen doğrayıp ilave edin. Havuç ve fasulyeleri de ekleyip, 1 çay bardağı suda pişirin. Sos için; Mayonez, hardal, süt …

Devamını oku »

Patates Oturtma

Malzemeler 1 kilo patates 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 adet domates 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı biber salçası 1 adet çarliston biber 1 adet kırmızıbiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Patates Oturtma Tarifi: Soğanları ve biberleri ince doğrayın. Kıymayı tencerede kavurun. Soğan ve biberleri zeytinyağını ekleyip kavrulunca, rendelediğiniz domatesleri ve salçaları ekleyin. …

Devamını oku »

Fajita

Malzemeler: • 250 gram bonfile • 1 adet yeşil biber • 1 adet dolmalık sarı biber • Yarım soğan • Worchestershire sos • 1 çay kaşığı karabiber     Fajita Tarifi: Izgaraya attığınız bonfileyi orta derecede pişirin. Yeşil, sarı biberleri soğanla bir tavada soteleyin. Bir yemek kaşığı kadar Worchestershire sos ekleyin. Karabiberi serpiştirin. Karıştırıp altını kısın. Pişen bonfileleri jülyen kesin. …

Devamını oku »

Ciğer Taplaması

Malzemesi: 1 adet koyun ciğeri 4 su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı kuru reyhan Yeteri kadar tuz, karabiber 4 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Ciğer Taplaması Tarifi: Ciğeri kıyma makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 …

Devamını oku »