Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 26)

Et Yemekleri

Dana Rosto

Malzemeler 1 kilo dana kontrfile 2 adet soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı salça Tuz, karabiber Dana Rosto Tarifi: Kontrfileyi ince ince dilimleyin. Tavaya zeytinyağı koyun ve kontrfilelerin her iki tarafını kızartın. Pişen etleri bir fırın tepsisine alın. Tavada kalan yağda küp küp doğranmış soğanları kavurun ve unu ilave edin.  Biraz kavrulduktan sonra salçayı …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Malzemeler: + 16 adet piliç fileto + 200 gram pilavlık bulgur + 60 gram taze ıspanak + Yarım küçük boy kuru soğan + Yarım diş sarımsak + 1 çay kaşığı tuz + Yarım çay kaşığı karabiber + Yarım çay kaşığı pul biber + 4 yemek kaşığı zeytinyağı + 1 çay kaşığı salça + 1 adet domates + Küçük boy sarı …

Devamını oku »

Ardıçlı Tereyağlı Kuzu Ciğeri

Malzemeler:  • 500 gram kuzu ciğeri • 1 çorba kaşığı limon suyu • 1 çay kaşığı kimyon • Kızartmak için tereyağı • 6-7 adet ardıç tohumu • Kırmızı soğan • Kiraz domates Ardıçlı Tereyağlı Kuzu Ciğeri Tarifi: Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı doğrayın. Birkaç kez yıkadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Daha sonra süzgeçte süzün ve kağıt bir havlu yardımı …

Devamını oku »

Çöp Şişten Ali Nazik

Malzemeler 150 gram yağsız dana eti 110 gram patlıcan 2 adet ince dilim domates 2 adet ince dilim sivri biber 2 gram maydanoz 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 110 gram yoğurt Çöp Şişten Ali Nazik Tarifi: Çöp şişlik etleri bıçakla doğrayın ve tereyağında soteleyin. Sotelerken içine az miktarda renkli biber katın. Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir …

Devamını oku »

Bamyalı Kuzu

Malzemeler: • 1 kilo parça kemiksiz kuzu eti • 750 gram ayva • 500 gram bamya • 1 baş soğan • 1 demet maydanoz • 1 tutam safran • 1 su bardağı sıvı yağ • Karabiber • Tuz Bamyalı Kuzu Tarifi: Soğanı ince ince kıyın. Tencerede sıvı yağın yarısını kızdırıp içine soğanları ekleyin ve etlerle birlikte 5-6 dakika kavurun. Tuzunu, …

Devamını oku »

Sac Tava

Malzemeler 600 gram kuşbaşı et 3 adet domates 3 adet sivri biber 100 gram çekilmiş kuyruk yağı Sac Tava Tarifi:  Kuyruk yağını saçta eritin. Katı kısımları tavadan alın. Eti yağın üzerine ilave edin. Eti iyice soteledikten sonra, önce biberi ekleyip biraz daha kavurun. Etleri kenarlara alarak sacın ortasını boşaltın, domates ilave edin ve biraz daha kavurun. Son olarak etleri domatesin …

Devamını oku »

Ali Nazik Kebabı

Malzemesi • 6 adet iri boy patlıcan • Yeterli miktarda sarımsak • 4 dilim pişmiş domates • Yeterli miktarda tereyağı ve tuz • 800 gram bıçak dana kıyma • 200 gram kuyruk ve kuzu boşluğu Ali Nazik Kebabı Tarifi: (Zevkinize göre, eti kuzu veya dana şiş yani kuşbaşı olarak kullanabilirsiniz) Fırında közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyarak, bıçak kıyması yapın. Tereyağı ve sarımsak ile …

Devamını oku »

Farina Kebap

Malzemesi • 200 gram dana 5’li set • 30 gram kültür mantarı • 25 gram blok kaşar • 20 gram kırmızı kapya biber • 5 -7 dal maydanoz • 5 gram tuz • 3 gram karabiber • 50 gram patlıcan • 40 gram yoğurt • 2-3 adet kıvırcık • 30 gram pilavlık bulgur • 40 gram domates • 20 gram …

Devamını oku »

Selbaç

Malzemeler: + 1 kilo kemiksiz kuzu eti + 15-20 adet arpacık soğanı + Yarım çay kaşığı safran + 2 tatlı kaşığı bal + 1 çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı Selbaç Tarifi : Kemiksiz kuşbaşı kuzu etini çok az sıcak suda bekletin. Daha sonra bir tencereye 1 çay bardağı karışımlı yağı koyup arpacık soğanı ve eti koyduktan sonra hafif soteleyin. Ete …

Devamını oku »

Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile

Malzemeler 200 gram bonfile 8 gram kabak 8 gram renkli  biberler 5 gram pesto sos 8 gram tane hardal 15 gram arpacık soğan 10 gram esmer şeker 8 gram krema 10 gram tane biber 10 gram demiglass 5 gram taze soğan 5 gram tuz 5cl. sıvı yağ Tane Hardal ile Pişirilmiş Bonfile Tarifi: Bonfileyi tane hardal ile marine edip, ızgarada …

Devamını oku »