Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Sultan Sarma

Sultan Sarma

sultansarmaMalzemeler:

1 adet kuzu kol

250 gram dana kıyma

250 gram kuzu kıyma

50 gram Antep fıstığı içi

1 adet yumurta

3 adet soğan

2 diş sarımsak

Tuz, beyaz biber

 

Hazırlanışı:

Kuzu etini kol kemiğinden ayırın. Tuz ve beyazbiber ile tatlandırın. Çukur bir kabın içine kıymaları, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, kıyılmış sarımsakları, Antep fıstığı içini, tuzu ve baharatı ekleyin. İyice yoğurun.

Kıymalı karışımı, kemiğinden ayırdığınız kuzu kol etinin içine yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat boyunca pişirin. İsteğe göre sebzeli pilav eşliğinde servise sunun.

OKU ➤  Gerçek Tavuk Lezzeti 25 Yıldır Türkiye’de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir