Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 20)

Et Yemekleri

Kebap Aşkı

Malzemeler 35 gram kuzu döş eti 35 gram kuzu but eti 35 gram dana tranş 35 grama kuyruk yağı Yeterli miktarda tuz Karabiber Pul biber Garnitür İçin: 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet pancar 1adet kabak Tuz Sıvı yağ Çekilmiş beyaz biber Çekilmiş kırmızı tane karabiber Bulgur Pilavı İçin: Bulgur Kuru soğan Salça Tuz Nane, karabiber Mantar ve …

Devamını oku »

Çavdar Ekmeğinde Klasik Burger

Malzemeler 3 yemek kaşığı bitkisel yağ 2 adet büyük soğan, ikiye kesilmiş ve ince dilimler halinde doğranmış Yarım çay kaşığı şeker Kaba deniz tuzu 60 gram yumuşak tereyağı 12 Dilim çavdar ekmeği, her bir dilim ortalama 1 cm kalınlıkta 900 gram dana kıyma (%20 yağ oranı) 2 yemek kaşığı Worcester sosu Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 120 gram rendelenmiş …

Devamını oku »

Garnitürlü Dana Pirzola

Malzemeler 2 adet 450 gram ağırlığında dana pirzola 1 çay kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı ay çiçek yağı 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam taze çekilmiş karabiber Patatesi Püresi İçin: 1 adet patates 1 adet kereviz 1 kaşık tereyağı 1 tutam fesleğen bir tutam tuz Patlıcan Salata İçin: 1 adet patlıcan 1 adet havuç 1 adet kabak 1 adet …

Devamını oku »

Arjantin Soslu Steak

Malzemeler 2 adet 220 gramlık dana bonfile 1 kaşık zeytinyağı 1 tutam karabiber 1 tutam kekik Arjantin Sos İçin: 1 adet pırasa 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Beyaz biber Karabiber Toz biber Pul biber Taze kekik Rosemary Deniz tuzu Zeytinyağı Tereyağı Likit krema Parmesan Hazırlanışı Eti tüm malzemeler ile marine edip dinlendirdikten sonra ızgarada pişirin. Arjantin sos için; …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: 1 kilo dana sokum et 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı margarin 200 gram arpacık soğan 2 diş sarımsak 1 adet kereviz 1 adet kaypa biber 1 adet sarı biber 1 adet kereviz 2 adet havuç 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) 1 su bardağı su 4-5 adet kiraz domates Tuz, karabiber Patates Kızartması İçin 1 adet patates Kızartmak …

Devamını oku »

Izgara Sebze Sandviç

Malzemeler: 1 adet çok tahıllı hamburger ekmeği 2-3 dilim kabak 2-3 dilim patlıcan 1 adet közlenmiş kırmızıbiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 yaprak roka 1 çorba kaşığı kurutulmuş domates sos 2-3 dilim dilimlenmiş taze kaşarpeyniri Kurutulmuş Domates Sos İçin: 5-6 dilim kurutulmuş domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 adet ceviz içi 1 tutam kimyon 1 …

Devamını oku »

Şişte Zencefilli Kuzu Eti

Malzemeler: 400-450 gr kuzu şiş 1 kahve fincanı pekmez 1 çay kaşığı zencefil 1 diş sarımsak 1 adet küçük boy kırmızı soğan Yarım limon Közlenmiş yeşilbiber ve domates Hazırlanışı: Pekmezi, çok ince kıyılmış zencefili ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Bu karışımı etlerin üzerine dökün. İyice karıştırıp üzerini strech bir folyo ile kapatın. Bu şekilde buzdolabında birkaç saat bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Manda Kaymaklı Bonfile Sarması

Malzemeler 400 gram bonfile 30 gram dana jambon 30 gram pilliç jambon 30 gram hindi füme Sosu İçin: Manda kaymağı Kişniş Biberiye Kaypa biber Hazırlanışı Bonfileyi et döveceği yardımıyla düz bir tezgahta inceltin. Arasına diğer et ürünlerini koyup folyoyla sarın. Dolabın derin dondurucu bölümünde 5 dakika dinlendirin. Teflon tavada pişirip servis edin.

Devamını oku »

Izgara Kaşarlı Köfte

Malzemeler 100 gram köftelik dana kıyma Tuz, karabiber, kimyon, kekik Yumurta Galeta unu Soğan Sarımsak Kaşar peyniri Domates Biber Hazırlanışı Malzemeleri bir kap içine alarak yoğurun ve 1 saat dolapta dinlendirildikten sonra içine kaşar koyun. Köfteleri ızgarada pişirip domates, biber, patates ve arzunuza göre pilav ile servis edin.

Devamını oku »

Fırında Dana İliği

Malzemeler 2 kilo dana kemiği 10 gram taze baharat çeşitleri 10 gram sarımsak 10 gram çilli biber 10 gram okyanus tuzu Soğan Chutney İçin: 600 gram kırmızı soğan 100 gram pekmez 50 gram ayva 20 gram zeytinyağı Hazırlanışı :  Taze baharatlar ile sarımsak ve zeytinyağını karıştırın. Kemiklerin üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika süreyle pişirin. Soğan Chutney için; …

Devamını oku »