Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 16)

Et Yemekleri

Yufkalı Köfte

Yufkalı Köfte Malzemeler: > 5 adet ızgarada pişirmek için hazırlanmış köfte > 1 adet 30 cm’lik tortilla ekmeği > 30 gram renkli biberler > 20 gram jülyen doğranmış havuç ve kabak > Tane mısır > Rendelenmiş kaşar peyniri > Tuz > Karabiber > Kekik Yufkalı Köfte Hazırlanışı: Teflon tavaya koyduğunuz çok az sıvı yağ yada tereyağı ile sebzeleri soteleyin. Tuz, …

Devamını oku »

Mantar Soslu Cazlak Kebabı

  Mantar Soslu Cazlak Kebabı Malzemeler: > 200 gramlık 4 adet bonfile > 3 dal taze kekik > 3 dal taze biberiye (rosemary) > 1 su bardağı ay çiçek yağı > Tuz, tane karabiber > 2 çorba kaşığı toz Demi – Glace sos > 3 bardak su > 12 adet orta boy sarıkız mantarı > 6 adet orta boy porçini …

Devamını oku »

Kıymalı Pazı Sarma

  Kıymalı Pazı Sarma Malzemeler: > 1 bağ taze pazı > 2 adet kuru soğan > 1 su bardağı pirinç > 200 gram kıyma > 3 adet domates > 1 tutam maydanoz > 1 tutam dereotu > Tuz, karabiber, kuru nane > 1 su bardağı ay çiçek yağı > 1 kâse yoğurt > 2 diş sarımsak > 2 litre su …

Devamını oku »

Etli Yeşil Elma Dolması

  Etli Yeşil Elma Dolması Malzemeler: > 1 adet büyük boy soğan > 300 gram orta yağlı kıyma > 1 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber > 7-8 dal maydanoz > 7-8 dal dereotu > 5 dal nane > 1 tatlı kaşığı yenibahar (silme) > 1 çay bardağı pirinç > 1 adet havuç > 1 dal pırasa > 2 çorba …

Devamını oku »

Kuzu Etli Şevket-i Bostan

    Kuzu Etli Şevket-i Bostan Malzemeler: > 1 adet rezene (Temizlenmiş) > 2 adet şevket-i bostan (Temizlenmiş) > 1 adet kuru soğan > 500 gram yağsız kuzu eti (Kuşbaşı halinde) > 1 çay bardağı zeytinyağı > 1 adet limonun suyu > 1 tatlı kaşığı un > 1 su bardağı sıcak su > 1 yemek kaşığı ince bulgur > Tuz …

Devamını oku »

Arnavut Ciğeri

  Arnavut Ciğeri Malzemeler: > 500 gram dana ciğeri > 1 küçük kase un > Tuz, toz kırmızı biber > Kızartmak için sıvı yağ Arnavut Ciğeri Garnitür İçin: > 2 adet büyük boy patates > Kızartmak için sıvı yağ > 1-2 adet kırmızı soğan > Birkaç dal maydanoz > 1 tatlı kaşığı sumak > Tuz   Arnavut Ciğeri Hazırlanışı: Patatesleri …

Devamını oku »

Bol Kekikli Kavurma

  Bol Kekikli Kavurma Malzemeler: > 800 gram iri parçalı kuzu eti > 12-15 adet arpacık soğan > 5-6 diş sarımsak > 1 adet dolmalık yeşil biber > 1 adet dolmalık kırmızı biber > 10-12 adet kiraz domates > Birkaç dal taze kekik > 1 tatlı kaşığı kuru kekik > 2 çorba kaşığı sıvı yağ > Tuz, tane karabiber, kimyon …

Devamını oku »

Pideli Kuzu Eti Video

Pideli Kuzu Eti Tarifi İçin Malzemeler ; 500 gram kuzu kuşbaşı 2 adet doamtes 2 adet sivribiber Yarım limon 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kase yoğurt 1 adet pide 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ Karabiber Kırmızıbiber Tuz Pideli Kuzu Eti tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Kuzu Tandır

  Kuzu Tandır Malzemeler: > 1 kilo kuzu kol > 2 adet büyük boy soğan > 1 adet havuç > 2-3 adet defne yaprağı > Taze kekik, adaçayı, biberiye, > 1 çorba kaşığı bal > 1 çorba kaşığı un > 2 çorba kaşığı tereyağı > Tane karabiber > 2 çay bardağı su > 1 tatlı kaşığı domates salçası Kuzu Tandır Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Orman Kebabı Video

Orman Kebabı İçin Malzemeler ; 500 gr. kuşbaşı et 2 adet soğan 2 adet patates 2 adet havuç 1 su bardağı bezelye 3 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kekik Orman Kebabı Hamuru İçin ; 2 su bardağı un Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta sarısı   Orman Kebabı tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »