Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 15)

Et Yemekleri

Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma

Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Malzemeler: > 250 – 300 gram kaz ciğeri > 2 adet rendelenmiş domates > 3 adet orta boy soğan > Yarım demet taze nane > Yarım demet maydanoz > 50 gram biber salçası > Yarım çay bardağı sıvı yağ > Karabiber > Tuz > 200 gram lahana Kaz Ciğerli Izgara Lahana Sarma Hazırlanışı: Kaz ciğerlerini soya sosu, …

Devamını oku »

Filizler Köfte

Filizler Köfte Malzemeler: > 280 gram dana ve kuzu karışımı kıyma > 20 gram soğan > 20 gram ekmek > 3 gram tuz > 2 gram karabiber > 2 gram kimyon > 1 adet yumurta > Az miktarda maydanoz Filizler Köfte Hazırlanışı: Dinlendirilmiş olan kıymaya tuz, karabiber, kimyon ve yumurta koyduktan sonra yoğurma işlemine başlayın. Harcı 8-10 dakika yoğurun. Köfte şekli vererek …

Devamını oku »

Kaz Ciğeri ve Tavuk

Kaz Ciğeri ve Tavuk Malzemeler: > 75 gram kaz ciğeri > 10 gram kiraz > 30 ml. balsamik sirke > 75 gram tavuk ciğeri > 1 adet yumurtanın sarısı > 50 gram tereyağı > 10 gram taze soğan > Bir tutam kekik > 10 gram fındık > 20 gram pestil > 20 gram tahin > 10 gram çarkıfelek meyvesi > Brioche …

Devamını oku »

Arjantin Soslu Steak

Arjantin Soslu Steak Malzemeler: > 220 gram dana bonfile > 1 tatlı kaşığı deniz tuzu > 1 çay kaşığı karabiber > Taze kekik > Rosemary (biberiye) > Frenk soğanı > 150 gram tereyağı > Brokoli Arjantin Sos İçin: > 2 adet chilli biber > 1 adet pırasa > 1 çay kaşığı toz kırmızı biber > 1 adet kuru soğan Arjantin Soslu …

Devamını oku »

Porçini ve Kestane Mantarlı Kuzu Pirzola

Porçini ve Kestane Mantarlı Kuzu Pirzola Malzemeler: > 150 gram porçini mantarı > 100 gram kestane mantarı > 4 kalem kuzu pirzola > 1 dal biberiye> 1 dal kekik > 40 gram tereyağı > Demi glass sos (hazır) Porçini ve Kestane Mantarlı Kuzu Pirzola Hazırlanışı: Mantarları ayıklayıp orta incelikte doğrayın. Tavada tereyağı ile soteleyin. Baharatları ekleyin. Bir kepçe hazır demi glass sosu …

Devamını oku »

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Malzemeler: > 500 gram kuzu eti > 3 çorba kaşığı zeytinyağı > 3 adet domates > 2 adet soğan > 1 baş sarımsak > Tuz, karabiber Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Hazırlanışı: Toprak güveci ocağın üzerine alın. Zeytinyağını güvecin içinde ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak etleri 20 dakika boyunca kavurun. Etin üzerine halka şeklinde doğranmış soğanları, …

Devamını oku »

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı)

Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Malzemeler: Kibbe İçin: > 500 gram kuzu kıyması > 350 gram ince bulgur > 1 çorba kaşığı sıvı yağ > Tuz, karabiber İç Malzemesi İçin: > 50 gram çam fıstığı > 200 gram kıyma > 5 adet soğan> 1 kahve fincanı sıvı yağ > Tuz, karabiber Üzeri İçin: > Antepfıstığı içi Kibbe Siniye (Tepsi Kebabı) Hazırlanışı: Bulguru soğuk …

Devamını oku »

Fırında Bütün Bonfile

Fırında Bütün Bonfile  Malzemeler: > 1000-1200 gramlık bütün bonfile > 300 gram küp doğranmış bal kabağı > 6 diş sarımsak > 180 gram istiridye mantarı > 1’er dal taze biberiye ve kekik > 100 gram tereyağı > 50 ml. zeytinyağı > Deniz tuzu Fırında Bütün Bonfile Hazırlanışı: Bütün bonfileyi tezgahın üzerine alın ve ısıya dayanıklı mutfak ipi ile sıkıca bağlayın. …

Devamını oku »

Bademli Çaşır Kavurma

  Bademli Çaşır Kavurma Malzemeler: > 1 adet kuru soğan > 150 gram çaşır otu > 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı yada sızma zeytinyağı > 1 diş taze sarımsak > 80 gram badem içi Bademli Çaşır Kavurma Hazırlanışı: Önceden salamuradan çıkarılmış çaşır otunu birkaç kez yıkadıktan sonra doğrayın. Tencereye kabak çekirdeği yağını yada sızma zeytinyağını koyduktan sonra ince kıyılmış …

Devamını oku »

Badem Soslu Piliç Bonfile

  Badem Soslu Piliç Bonfile Malzemeler: > 1 adet piliç göğüs eti > 1 adet kuru soğan > 6-7 adet kabuksuz badem > 3 yemek kaşığı krema > 1 dilim cheddar peyniri > 2 adet orta boy mantar Badem Soslu Piliç Bonfile Hazırlanışı: Piliç göğsünü jülyen doğrayın. Bir tavada çok az sıvı yağ ile soteleyin. Mantarı doğrayıp içine ekleyin. Birlikte …

Devamını oku »