Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Yufkalı Köfte

Yufkalı Köfte

43

Yufkalı Köfte Malzemeler:

> 5 adet ızgarada pişirmek için hazırlanmış köfte

> 1 adet 30 cm’lik tortilla ekmeği

> 30 gram renkli biberler

> 20 gram jülyen doğranmış havuç ve kabak

> Tane mısır

> Rendelenmiş kaşar peyniri

> Tuz > Karabiber

> Kekik

Yufkalı Köfte Hazırlanışı:

Teflon tavaya koyduğunuz çok az sıvı yağ yada tereyağı ile sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber, kekik ilave edin. Tortilla ekmeğini kolay sarılması için biraz ısıtın. İçine sotelenmiş sebzeleri koyun. Rende kaşarı da üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi kenarlarını içe kıvırıp iki yada üç parmak eninde sarın. Izgara teflon tavayı ocağa koyup kızdırın. Köfteleri kızartmaya başlarken, tavanın bir bölümüne de sardığınız dürümü koyup alt üst hafif kızartın. Dürüm kızardıktan sonra servis tabağına alıp hafif çapraz şekilde 5 eşit parçaya kesin. Kızarmış köfteleri üzerine koyup isteğe bağlı kızarmış domates, biberle servise hazır hale getirin.

OKU ➤  Karışık Pilav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir