Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Mantar Soslu Cazlak Kebabı

Mantar Soslu Cazlak Kebabı

30

 

Mantar Soslu Cazlak Kebabı Malzemeler:

> 200 gramlık 4 adet bonfile

> 3 dal taze kekik

> 3 dal taze biberiye (rosemary)

> 1 su bardağı ay çiçek yağı

> Tuz, tane karabiber

> 2 çorba kaşığı toz Demi – Glace sos

> 3 bardak su

> 12 adet orta boy sarıkız mantarı

> 6 adet orta boy porçini mantarı

> 1 adet kuru soğan

 

Mantar Soslu Cazlak Kebabı Hazırlanışı:

Bonfileleri taze baharatlarla ve yarım bardak ay çiçek yağı ile marine edin. 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayın, orta boy bir tencereye yarım su bardağı ay çiçek yağını koyun ve soğanları kavurun. Soğanlara 12 adet orta boy sarıkız mantarı ve 6 adet orta boy porçini mantarı ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika soteleyin. Ayrı bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. Üzerine toz demi glace sosu ilave edin. Çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırın. Öncesinden marine ettiğiniz bonfileleri ızgarada alt üst ederek pişirin. Pişen bonfileleri servis tabağına alın. Bonfilelerin üzerine kavurduğunuz mantarları koyun ve üzerine demi glace sos çekin. Tercihe göre yemeğin yanına garnitür olarak pilav, haşlanmış sebze ya da patates koyarak servise sunabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir