Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Badem Soslu Piliç Bonfile

Badem Soslu Piliç Bonfile

45

 

Badem Soslu Piliç Bonfile Malzemeler:

> 1 adet piliç göğüs eti

> 1 adet kuru soğan

> 6-7 adet kabuksuz badem

> 3 yemek kaşığı krema

> 1 dilim cheddar peyniri

> 2 adet orta boy mantar

Badem Soslu Piliç Bonfile Hazırlanışı:

Piliç göğsünü jülyen doğrayın. Bir tavada çok az sıvı yağ ile soteleyin. Mantarı doğrayıp içine ekleyin. Birlikte pişirin.

Sosu için; Kuru soğanı küp küp doğrayıp az sıvı yağ ile bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Bademleri bıçak yardımıyla 4-5 parçaya bölüp soğanlara ilave edin. 3 yemek kaşığı krema ve cheddar peynirini atıp 1 dakika kadar pişirin. Yoğun bir kıvama gelince ocaktan alın. Yemeği servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirdikten hemen sonra servis yapın.

OKU ➤  Kavılca Unlu Ekmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir