Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 17)

Et Yemekleri

Sebzeli Hindi Video

Sebzeli Hindi İçin Malzemeler ; 350 gr. kuşbaşı hindi 1 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 1 adet havuç Yarım demet dereotu 1 çay bardağı bezelye 2 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Sebzeli hindi tarifi için videomuzu izleyebilirsiniz, afiyet olsun.

Devamını oku »

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları için malzemeler: Et Ruloları İçin: > 4 adet ince dilim dane eti (Her biri 200 gram rulo yapılacak et) > 2 adet salatalık turşusu > 3 adet soğan > 2 çorba kaşığı hardal > Tuz, karabiber > 12 dilim çemensiz pastırma > 50 gram doğranmış turna yemişi kurusu > 1 çorba kaşığı margarin Sos …

Devamını oku »

Fırında Salçalı ve Patatesli Köfte

Malzemeler: > Hazır köfte karışımı (24 köfte hazırlayın) > 3 adet büyük boy patates > 3 adet büyük boy domates (Tercihen sert) > 6-7 adet sivri biber Sosu İçin: > 1 litre sıcak su > 2 çorba kaşığı domates salçası > 1 dal taze kıyılmış biberiye (Kekik veya nane de olabilir) > Bir tutam tuz > Yarım kahve fincanı sıvı yağ …

Devamını oku »

Dallas Steak Dry Aget Beef

Malzemeler En az 500 gram ve 2.5 cm kalınlığında Dallas Steak Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı silme deniz tuzu Hazırlanışı Et en az 3 hafta dinlenmiş olmalı. Bu tür etleri seçerken etin yağlı ve yağ oranın eşit miktarda ettin içine dağılmış olması lezzet için çok önemlidir. Eti dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar bekletin. Mangalınız ve döküm tavanız …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: – 1 kilo dana sokum et – 1 çorba kaşığı sıvı yağ – 1 çorba kaşığı margarin – 200 gram arpacık soğan – 2 diş sarımsak – 1 adet kereviz – 1 adet kapya biber – 1 adet sarı biber – 1 adet kereviz – 2 adet havuç – 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) – 1 su bardağı su …

Devamını oku »

Porçini Mantarlı Mücver Eşliğinde Izgara Bonfile

Malzemeler: – 160 gram dana bonfile – 1 adet yumurta – 1 çay bardağı beyaz un – Dereotu – Maydanoz – Tuz – Karabiber Hazırlanışı: Bonfileleri 40’ar gramlık dilimler halinde kesin. Arzunuza göre baharatlarla ve yağla marine edin. Izgarada pişirin. Yumurta, un, porçini mantarı, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Karışımı teflon tavada parça parça kızartın. Pişen mücverlerin üzerine …

Devamını oku »

Osmanlı Tiridi

  Malzemeler + 1 kilo 200 gram kuzu budu + Tirit pidesi + Maydanoz + Tuz, Karabiber Osmanlı Tiridi Tarifi; Kuzu budunun üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup, önce harlı ateşte köpüklerini alarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte eti kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirin. Soğuyunca etleri küçük parçalara ayırın. Tirit pidesini etin suyuna karıştırıp çıkarın. Pideyi karelere kesin. Tepsiye dizin. Üzerine …

Devamını oku »

İçli Köfte

  Malzemeler Yarım soğan 15 gram ceviz içi 50 gram kuzu kıyması 100 gram dana kıyması İçli Köfte Tarifi: Soğanı, kırılmış ceviz içini, kuzu ve dana kıymasını baharatlarla tatlandırarak yoğurun. Hamuru için; özel içli köfte bulgurunu galeta unuyla yoğurun. Bezelere ayırdığınız hamurun içine köfte harcını doldurun ve kızartın.

Devamını oku »

Özbek Marineli Kuzu Pirzola

Malzemeler             1 adet küçük boy küp halinde doğranmış soğan 4 adet kiraz domatesi 120 ml. zeytinyağı 4 diş sarımsak 2 yemek kaşığı kırmızı sirke 1 yemek kaşığı tatlı toz biber 1 yemek kaşığı kuru kekik 1 yemek kaşığı kişniş 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı deniz tuzu Yarım çay kaşığı Arnavut biberi Yarım …

Devamını oku »

Vitello Tonnato

Malzemeler: Dana Rosto İçin: > 1 kilo dana sokum temizlenmiş > Biberiye > Sarımsak > Kekik > Tuz, karabiber Ton Balıklı Sos İçin: > 200 gram yağda ton balığı > 85 gram mayonez > 2 adet konserve ançüez > 20 gram kapari Hazırlanışı: Dana sokumu tuz, karabiber, biberiye, sarımsak ve kekik ile çeşnilendirin. Etin her iki tarafını kızgın tavada mühürleyin. …

Devamını oku »