Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Yaprak Ciğer

Yaprak Ciğer

3

Yaprak Ciğer Malzemeler:
> 200 gram kuzu ciğeri
> 2 diş sarımsak
> 1 dal taze soğan
> 1 dal dereotu
> 50 gram tereyağı
> 1 adet küçük boy kapya biber
> 1 adet dolmalık sarı biber

Yaprak Ciğer Hazırlanışı:

Kuzu ciğeri ince ve yaprak şeklinde doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. Taze soğanı ve biberleri de ince uzun şeritler halinde doğrayın. Tereyağını geniş bir tavada eritin, kıydığınız sarımsakları kavurun, daha sonra da ciğerleri ilave edin. Ciğerleri indirmeye yakın birkaç dakika kala da doğradığınız sebzeleri serpin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. Servis tabağına veya güvece aktarıp sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir