Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuskus ve Kuzu Pirzola

Kuskus ve Kuzu Pirzola

pirzola

Kuskus ve Kuzu Pirzola

(2 Kişilik)

 

Malzemeler:

50 gram havuç

2 adet arpacık soğan

40 gram kuskus

100 ml. sebze suyu

40 gram tereyağı

10 gram kurutulmuş siyah zeytin

1 dal frenk soğanı

1 tatlı kaşığı limon suyu

100 gram kuzu bonfile

100 gram kuzu pirzola

3 yaprak pazı

Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı:

Havucu ve arpacık soğanı ince ince kıyıp tavada sote edin. Kuskusu ve sıcak sebze suyunu ilave edip pişirin. Piştikten sonra tereyağı ile lezzetlendirin. Zeytini, ince  doğranmış frenk soğanını ve limon suyunu ekleyin. Hafifçe karıştırıp kavurmaya devam edin.

Pazıyı birkaç kaşık sıvı yağda sote edin. Tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tatlandırın.

Kuzu pirzolayı ızgarada, tercihen az orta kıvamda pişirin. Kuskus ve pazı eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

 

Şefin Önerisi: Yemeğin finalini yapan, Atkins & Potts şefleri tarafından özel geliştirilmiş soslardan ardıçlı sosu tavsiye ederim.  

OKU ➤  Özbek Marineli Kuzu Pirzola

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir