Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Fener Kavurma

Fener Kavurma

fenerkavurma

Fener Kavurma

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

10 adet arpacık soğan

200 gram cherry domates

4 adet sivri biber

10 adet mantar

8 diş sarımsak

2 çorba kaşığı soya sosu

50 gram tereyağı

1 tutam kaşar peyniri rendesi

Süslemek için maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı pul biber

 

Hazırlanışı

Tavayı kızdırın. Tereyağını ilave edin. Soğanları doğrayın ve soteleyin. Mantarları ekleyin, bir süre kavurduktan sonra, yemeklik doğradığınız biberleri tavaya atıp karıştırın. Kuşbaşı doğradığınız balıkları ve cherry domatesleri de kattıktan sonra karıştırarak kavurmaya devam edin. Bir süre sonra ince ince kıydığınız sarımsağı ve küp küp doğradığınız domatesleri dökün. Son olarak baharatlarını serpin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada bir karıştırın, altını kısmaya yakın soya sosunu verin. Pişen kavurmayı kiremit güvece alın. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince doğranmış maydanoz ile süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir