Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması

Kuskonmaz-Kavurmasi

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Malzemeler:

2 demet filiz

3-4 dal taze soğan

4 dilim pastırma

2 adet yumurta

Tuz Zeytinyağı

Pastırmalı Yabani Kuşkonmaz Kavurması Hazırlanışı:

Elinize bir adet filiz alın. Tepesinden başlayarak üç parmak boyunda çıt çıt koparın. Ta ki eğilmeye başlayıp kopmaya zorlanınca bırakın. Doğranmış filizleri yıkayıp süzün. Taze soğanları temizleyip küçük küçük doğradıktan sona yıkayıp süzün. Zeytinyağını tavada ısıtıp filizleri ve taze soğanları kavurun. Küçük küçük parçalanmış pastırmaları yerleştirin, yumurtaları da malzemenin üzerlerine kırın. Yumurtaları hafifçe dağıtın, az tuz serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

Arzu Acurol’un Notu: Bu bitkiyi yediğinizde büyüklerimiz mutlaka bir bardak su için der. içince sudan aldığınız tat cevabı olacaktır. Denemeye değer…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir