Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Bağdat Baharatlı Beyran

Bağdat Baharatlı Beyran

Bagdat-Baharatli-Beyran

Bağdat Baharatlı Beyran Malzemeler:

500 gram kuzu incik eti

300 gram haşlanmış pirinç

5-6 diş sarımsak

1 çay kaşığı Bağdat Karabiber,

1 çay kaşığı Bağdat Pul Biber,

Yarım çay kaşığı Bağdat Nane,

1 tutam Bağdat Kekik,

Tuz 1 litre kemik suyu

Bağdat Baharatlı Beyran Hazırlanışı:

Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar haşlanmış incik eti, bir diş ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Yüksek ateşte üzerine kemik suyu ekleyerek kaynatın.

OKU ➤  Beyran

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir