Yoğurtlu Pirinç Çorbası Malzemeleri: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın.Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. …
Devamını oku »Çorba Tarifleri
Mantarlı Balkabağı Çorbası
Mantarlı Balkabağı Çorbası Malzemeler: • 1 kilo bal kabağı • 400 gram taze mantar • 1 demet dereotu • Yarım bağ taze soğan • 1 su bardağı portakal suyu • 2 adet kırmızıbiber • 1 çorba kaşığı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 adet limon Mantarlı Balkabağı …
Devamını oku »Köfteli Yayla Çorbası
Büyük görseli görmek için tıklayınız Köfteli Yayla Çorbası Malzemeler: • 1,5 litre su • 1 kahve fincanı pirinç • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 kase yoğurt (oda ısısında) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurtanın sarısı • Yarım demet dereotu Köfte için: • 250 gram kıyma • 1 çorba kaşığı ince bulgur • 1 adet küçük boy …
Devamını oku »Tavuklu Çorba
Büyük görseli görmek için tıklayınız Tavuklu Çorba Malzemeler: • 2 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tel şehriye • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 küçük kase didiklenmiş tavuk göğüs eti Meyanesi için: • 1 adet yumurta • 1 adet limonun suyu • 1 su bardağı sıcak su Sosu için: • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 çay kaşığı kırmızı …
Devamını oku »Minestrone Çorbası
Minestrone Çorbası Malzemeler: • 3 adet havuç • 3 adet kabak • 3 adet kırmızıbiber • 3 adet sarı biber • 10 adet taze fasulye • 50 gram taze veya konserve bezelye • 1 dal taze kereviz sapı • 3 adet patates • 10 adet taze mantar • Yarım bağ maydanoz • 5 diş sarımsak • 2 adet kuru soğan • …
Devamını oku »Borş Çorbası
Borş Çorbası Malzemeler: • 2 adet orta boy patates • 2 adet pancar • 2 adet domates • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 200 gram lahana • 2 diş sarımsak • 1 adet defne yaprağı • Tuz, karabiber • 1 çay kaşığı toz şeker • 1 çorba kaşığı sirke • 1 adet limonun suyu • Ay çiçek yağı …
Devamını oku »Sütlü Domates Çorbası
Sütlü Domates Çorbası Malzemeler: • 1 litre domates suyu • 1 çorba kaşığı tereyağı • 2 su bardağı sıcak süt • 1 su bardağı su • 2 çorba kaşığı un • 1 çay kaşığı tarçın Sütlü Domates Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Azar azar sıcak süt ilave ederek beşamel kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın. Domates suyunu ekleyip 5 dakika …
Devamını oku »Mantı Çorbası
Mantı Çorbası Malzemeler: • 500 gram kemikli et • 1 kilo yoğurt (koyu kıvamda veya süzme yoğurt) • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 1 adet yumurta • 1 su bardağı nohut • 500 gram hazır mantı (tercihen el mantısı) • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber • Tuz, karabiber Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • Kuru nane • 1 tutam …
Devamını oku »Ayran Aşı
Ayran Aşı Malzemeler: • 75 gram yarım su bardağı çorbalık buğday • 2 kahve fincanı un • 4 çorba kaşığı (120 gram) tereyağı • Yarım baş kuru soğan çok ince doğranmış • 1 kilo yoğurt • Yarım bağ taze kişniş (aş otu) • Yeterince tuz • Yeterince beyaz biber • Yeterince et suyu Ayran Aşı Hazırlanışı Buğdayı tencereye koyup iyice yıkayın. …
Devamını oku »Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası
Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası için Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 kilo süzme yoğurt 3-4 su bardağı soğuk su Yarım demet nane 1 çorba kaşığı kurutulmuş fesleğen 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Taze çekilmiş tuz 2 adet salatalık (4 Kişiliktir) Hazırlanışı: Yoğurdu ve soğuk suyu karıştırın. Rendelenmiş salatalıkları ve kalan tüm malzemeyi ilave …
Devamını oku »