Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 6)

Çorba Tarifleri

İbik Çorbası

İbik Çorbası İçin Malzemeler                                                1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı süzme yoğurt 6 su bardağı su Hamuru için; 1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı) 1 adet yumurta Tuz Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane   İbik Çorbası Yapılışı Eriş Un’u,  yumurtayı,  tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. …

Devamını oku »

Oğmaç Çorbası

  Oğmaç Çorbası İçin Malzemeler 500 gr ERİŞ UN Yarım su bardağı su 1 litre süt Tuz   Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı nane   Oğmaç Çorbası Yapılışı ERİŞ UN’u su ile karıştırarak sert bir hamur haline getirin. Daha sonra bu hamuru elde ovalayarak minik topçuklar oluşturun. Kaynamakta olan suyun içine bu topçukları atarak yavaş yavaş …

Devamını oku »

Yuvalama Çorbası

Yuvalama Çorbası İçin Malzemeler   Köfteler için; 200 gr az yağlı kıyma 1 su bardağı kırık pirinç Yarım su bardağı ERİŞ UN 2 yemek kaşığı irmik Çorbası için; 500 gr kuzu incik 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 adet orta boy soğan 1,5 litre su Tuz ve çekilmiş tane karabiber Yoğurt sos için; 300 gr süzme yoğurt 1 adet yumurta …

Devamını oku »

Domatesli Yoğurt Çorbası

Domatesli Yoğurt Çorbası ( 6 Kişilik) Domatesli Yoğurt Çorbası İçin Malzemeler 1,5 su bardağı yoğurt 1,5 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Yarım kase haşlanmış buğday Yarım kase domates rendesi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı   Domatesli Yoğurt Çorbası Hazırlanışı Yoğurdu un ve yumurta ile çırpın. Üzerine soğuk suyu ilave edin, yüksek …

Devamını oku »

Keleçoş

Keleçoş İçin Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış buğday 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 adet orta boy soğan 500 gr kuşbaşı et 1 su bardağı yoğurt 3 yemek kaşığı ERİŞ UN Tuz 1 çay bardağı zeytinyağı   Keleçoş Yapılışı İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Etler suyunu salıp çekince 5 su bardağı …

Devamını oku »

Mahluta Çorba

Mahluta Çorba (4 Kişilik) Mahluta Çorba İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı toz kişniş Çeyrek limon suyu 1 adet rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre et suyu Tuz, karabiber Mahluta Çorba Hazırlanışı Soğanı ince doğrayıp 2 …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası (4 Kişilik) Mercimek Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı sarı mercimek 1 kahve fincanı kırmızı mercimek 1 kahve fincanı siyah mercimek 1,5 litre su 1 çay kaşığı zerdeçal tozu 2 adet büyük boy havuç 1 adet domates 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu 1 çorba kaşığı taze sıkılmış lime suyu …

Devamını oku »

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası

Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası (4 Kişilik) Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası İçin Malzemeler: 2 adet havuç 2 adet közlenmiş patlıcan 2 adet orta boy kereviz 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 500 ml krema Tuz, karabiber, muskat cevizi   Havuçlu Patlıcanlı Kereviz Çorbası Hazırlanışı: Bütün malzemeleri kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın ve sıvı yağ ile karamelize ettikten sonra blender yardımıyla …

Devamını oku »

Ezo Gelin Çorbası

Ezo Gelin Çorbası (6 Kişilik) Ezo Gelin Çorbası İçin Malzemeler 1  adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı dolusu kırmızı mercimek (60 gr.) 1 yemek kaşığı pirinç (20 gr.) 1 yemek kaşığı dolusu pilavlık iri bulgur (20 gr.) 1‘er tatlı kaşığı dolusu biber ve domates salçası 5 su bardağı su Tuz 1 tatlı kaşığı nane Ezo …

Devamını oku »

Şişberek Çorbası

Şişberek Çorbası Tarifi Şişberek Çorbası İçin Malzemeler: Mantı Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Alabildiği kadar un Mantı İçi İçin: 150 gram dana kıyma 1 adet orta boy ince kıyım soğan Bir tutam sumak Bir tutam nane Bir tutam pul biber Tuz ve karabiber Çorba İçin: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı nohut 1 adet orta …

Devamını oku »