Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi

yoğurt

Yoğurtlu Pirinç Çorbası  Malzemeleri:

1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında)

1 adet yumurtanın sarısı

1 çorba kaşığı nişasta

1 kahve fincanı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme)

Tuz

Yarım demet taze nane

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Hazırlanışı:

Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın.Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Pirinçler yumuşayınca çok ince kıyılmış taze naneyi, 1 çorba kaşığı tereyağını ve tuzunu ekleyip ocaktan alın. Çorbanın kıvamı yoğunsa isteğe göre sıcak su ilave ederek dengeleyebilirsiniz. Çorbayı ocaktan alın. Arzuya göre az tereyağında kavrulmuş salça eşliğinde servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Tatar Çorbası

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.