Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Balkabağı Çorbası Tarifi

by Yemek Zevki Editör
15 Aralık 2016
in Çorba Tarifleri, Tarifler
478 15
0
bal kabağı çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Balkabağı Çorbası Tarifi’nin tüm detayları burada…

Balkabağı Çorbası İçin Malzemeler

(4 Kişilik)

350 gram balkabağı
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy patates
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Muskat cevizi

Balkabağı Çorbası Hazırlanışı

Balkabaklarını soyup, dinlendirin. Patates ve soğanı da soyup dinlendirdikten sonra birlikte tepsiye dizin ve yaklaşık 130 dereceye ayarlı fırında karamelize olana kadar 25 dakika süreyle pişirin. Tencereye aldığınız balkabağını, soğan, patates, tavuk suyu ve sıcak su ile 20 – 25 dakika kaynatın. Kaynayan suya tuz, karabiber, muskat rendesi ilave edin. Pişip yumuşayan balkabağını, soğan ve patatesi blenderdan geçirdikten sonra tereyağı ekleyerek sunuma hazır hale getirin. Arzu ederseniz parmesan peyniri ve bir kaşık sour – cream ile sunabilirsiniz.

Şef: Elif Çıtak
Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Tags: Balkabağı ÇorbasıBalkabağı Çorbası HazırlanışıBalkabağı Çorbası İçin MalzemelerBalkabağı Çorbası Tarifi
Previous Post

Kış Aylarında Kuru Cilde Dikkat

Next Post

Elif’in Rengi

Yemek Zevki Editör

Next Post
elifin rengi

Elif'in Rengi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki