Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 10)

Çorba Tarifleri

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler: 200 gram az yağlı dana kıyma 500 gram yeşil domates 250 gram taze bakla 250 gram taze soğanın yeşillikleri 10 adet ekşi yeşil erik Yarım demet dereotu 2 adet orta boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1çay bardağı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 3-4 dal maydanoz Köy Ekmeğinde Ekşili …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …

Devamını oku »

Toyga Çorbası

Toyga Çorbası İçin Malzemeler: Yarım çay bardağı göce (buğday) Yarım çay bardağı nohut 2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme) 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü …

Devamını oku »

Kuru Domates Çorbası

Kuru Domates Çorbası İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 10-12 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı kesme makarna 4, 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kuru domatesleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.  Süzüp blender yardımı ile püre haline gelene dek ezin. Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu hafifçe kavurun. Kurutulmuş domates püresini …

Devamını oku »

Anne Çorbası: Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler: 1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk Birkaç dal kereviz sapı 1-2 adet havuç 1 adet soğan Su Hazırlanışı: Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu …

Devamını oku »

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 su bardağı su 1 çay kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Mercimek Çorbası Hazırlanışı: Tereyağını tencereye alıp eritin, zeytinyağını da ekleyin ve soğanı …

Devamını oku »

Pirinçli Tavuk Çorbası

Pirinçli Tavuk Çorbası İçin Malzemeler: Yarım tavuk 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber 1 su bardağı domates rendesi 1 tatlı kaşığı biber salçası 7 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı pirinç 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8-10 dal maydanoz Tuz, taze çekilmiş karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye alın. Üzerine 7 bardak …

Devamını oku »

Taze Bakla Çorbası

Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 300 gram taze bakla 1 adet limonun suyu Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 çorba kaşığı un 500 gram yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı tereyağı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Baklayı temizleyin. Küçük küçük doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar un ve 1 adet limonun suyu ilave edilmiş su dolu …

Devamını oku »

Enginarlı Taze Bakla Çorbası

Enginarlı Taze Bakla Çorbası Malzemeler: 500 gram taze bakla 2 adet bebek enginar 2 dal taze sarımsak 1 kase süzme yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı Yarım limonun suyu 1 demet dereotu 1 kahve fincanı zeytinyağı Enginarlı Taze Bakla Çorbası Hazırlanışı: Taze baklaların kılçıklarını temizleyip kaşığa sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Tencerede suyu kaynatın. Ayıklanmış taze baklaları 5 dakika haşladıktan sonra …

Devamını oku »

Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası

Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Malzemeler: 1 demet karalahana 1 adet orta boy soğan 1 adet Knorr Tavuk Bulyon 1 adet Knorr Acısso 1 adet konserve meksika fasulyesi 60 gram tereyağı 1 bardak ay çiçek yağı 5 0 gram mısır unu 1 0 dal taze kişniş 1 tutam pul biber, tuz Kırmızı Fasulyeli ve Kişnişli Karalahana Çorbası Hazırlanışı: Lahanalarımızın …

Devamını oku »
Deneme bonusu