Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri (sayfa 11)

Çorba Tarifleri

Soğuk Pancar Çorbası

Soğuk Pancar Çorbası Hazırlanışı: 3 adet pancarı, 1 adet havucu, 1 adet kırmızı soğanı, 2 adet kapya biberi küp küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında sebzeleri kavurun. 1 litre kadar sıcak su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 çorba kaşığı sirke, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Blenderde pür haline getirin. Soğuyunca LAV Moon Çorba Kasesine aktarın. İsteğe …

Devamını oku »

Buğdaylı ve Kremalı Çorba

Buğdaylı ve Kremalı Çorba Malzemeler: > 1 çay bardağı buğday > 1 büyük kase yoğurt > 1 adet yumurtanın sarısı > 2 tatlı kaşığı un > 1 kahve fincanı krema > Tuz, nane, kırmızı pul biber Hazırlanışı: Buğdayı 1 saat kadar ılık suda bekletin, daha sonra süzüp tencereye alın. 1 litre kadar suyu ilave edip haşlamaya bırakın. Yoğurdu, yumurta sarısını, …

Devamını oku »

Beyran

Beyran Malzemeler: 500 gram kuzu incik eti 300 gram haşlanmış pirinç 5-6 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, tuz 1 litre kemik suyu Beyran Hazırlanışı:  Çorbanın pişirileceği sahanı tereyağı ile yağlayın. Haşlanmış pirinçten 2 yemek kaşığı, üzerine 50 gram kadar haşlanmış incik eti, bir diş ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyin. Yüksek ateşte üzerine kemik suyu …

Devamını oku »

Balık Çorbası

Balık Çorbası (4 Kişilik)   Malzemeler 2 diş sarımsak 1 adet rendelenmiş havuç 50 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 tutam dereotu 3 adet defne yaprağı 1.5 kilo ayıklanmış iskorpit balığı   Hazırlanışı Havuç ve sarımsakları tereyağında kavurun. Üzerine un ilave ederek bir süre daha kavurun. Soğuk su koyup kaynamaya alın. Kaynayan çorbaya ayıklanmış ve ince kıyılmış iskorpiti ilave …

Devamını oku »

Kremalı Ceviz Çorbası

Kremalı Ceviz Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı doğranmış ceviz 3-4 su bardağı tavuk suyu 1 dal taze sarımsak 1 dal taze soğan 1 dal kereviz sapı 1 çay kaşığı ucu kadar öğütülmüş muskat 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 çay bardağı krema 1-2 dal doğranmış taze kişniş Kremalı Ceviz Çorbası Hazırlanışı: Tavuk suyunu tencereye aktarın. önce kıyılmış …

Devamını oku »

Cevizli Köz Patlıcan Çorbası

  Cevizli Köz Patlıcan Çorbası Malzemeler: 1 kilo çekirdeksiz kemer patlıcan 150 gram pırasa 7-8 adet kuru patlıcan 100 gram havuç 100 gram kuru soğan 50 gram kereviz sapı 100 gram patates 50 gram kapya biber 1 litre tavuk suyu 50 gram tereyağı 50 gram sıvı yağ 75 gram yemeklik krema Tuz, karabiber Sosu İçin: 50 gram tereyağı 30 ml. …

Devamını oku »

Isırgan Otu Çorbası

Isırgan Otu Çorbası (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 demet ısırgan otu Yarım su bardağı kırık beyaz mısır 1 adet patates 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı   Hazırlanışı: Beyaz mısırı bir tencereye alıp üzerine 10 bardak kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra mısırları orta ateşte, yarım saat kadar haşlayın. Isırgan otunu temizlemek için ince …

Devamını oku »

İtalyan İşi Minestrone Çorba

İtalyan İşi Minestrone Çorba (4 Kişilik)   Malzemeler 250 gram havuç 250 gram pırasa 150 gram kereviz 250 gram kabak 150 gram pazı 30-40 gram ay çiçek yağı   Hazırlanışı Küp doğranmış pırasaları ve havuçları orta ateşte ay çiçek yağı ile sotelerken kabak ve kerevizi ilave edip soteleme işlemine devam edin. Sonra sotelenen sebzelere tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ilave …

Devamını oku »

Börülce Çorba

Börülce Çorba Malzemeler: > 1 su bardağı kuru börülce > 1 adet kuru soğan > Yarım su bardağı tel şehriye > Yarım çay bardağı zeytinyağı > 1 demet dereotu > Kuru nane > 1 çay kaşığı tuz > 1 tatlı kaşığı karbonat Hazırlanışı: Börülceleri çorbayı hazırlayacağınız tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar içme suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kaynama başlayınca 1 tatlı …

Devamını oku »

Badem Çorbası

Badem Çorbası Malzemeler: > 5 yemek kaşığı toz badem > 3 yemek kaşığı un > 1 yemek kaşığı tereyağı > 2 su bardağı su > 2 su bardağı süt > Tuz Sosu İçin: > Yarım yemek kaşığı tereyağı > 1 tatlı kaşığı pul biber Üzeri İçin: > 1 küçük kase badem Hazırlanışı: Tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyip kavurun. Toz bademi …

Devamını oku »