Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba

Koy-Ekmeginde-Eksili-Corba

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Malzemeler:

200 gram az yağlı dana kıyma

500 gram yeşil domates

250 gram taze bakla

250 gram taze soğanın yeşillikleri

10 adet ekşi yeşil erik

Yarım demet dereotu

2 adet orta boy kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1çay bardağı pilavlık bulgur

Tuz, karabiber

3-4 dal maydanoz

Köy Ekmeğinde Ekşili Çorba Hazırlanışı:

Kuru soğanı ince ince kıyıp pembeleşinceye kadar kavrun. Kıyma ilave edip sotelemeye devam edin. Ardından salçayı ekleyin. Pişme sırasına göre; ince doğranmış baklayı, yeşil domates ve taze soğanın yeşilliklerini atın. Bulguru da katıp, üzerini 3-4 parmak kadar geçecek şekilde suyunu ekleyin. Bu şekilde bir taşım kaynatın. Arzu ettiğiniz miktarda ince kıyılmış maydanoz ve dereotu koyabilirsiniz.

OKU ➤  Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir