Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 4)

Balık Yemekleri

Somon Tartar

Somon Tartar Tarifi Somon Tartar İçin Malzemeler: 150 gram somon fileto 10 gram kapari 20 gram mayonez 10 gram hardal 80 gram limon 20 gram zeytinyağı 5 gram maldom tuz 3 gram tane karabiber 1/10 bağ dereotu 10 gram kornişon 30 gram kırmızı soğan 2 gram Frenk soğanı 3 gram zencefil 1/10 bağ taze soğan Yarım avokado 20 gram siyah zeytin …

Devamını oku »

Patlıcanlı Deniz Levreği

Patlıcanlı Deniz Levreği Tarifi Patlıcanlı Deniz Levreği İçin Malzemeler: 200 gram fileto deniz levreği 1 adet bostan patlıcan 1 diş sarımsak 1 gram tuz 1 gram karabiber 4 ml. zeytinyağı Kapya biber Zerdeçal Zencefil Limon kabuğu rendesi Kakule Rezene Soğan Rosemary Taze kekik 1 gram şeker Patlıcanlı Deniz Levreği Hazırlanışı: Deniz levreğini limon kabuğu rendesi, rezene, zerdeçal ve zeytinyağı ile iyice ovduktan sonra beklemeye …

Devamını oku »

Poşe Somon

Poşe Somon Tarifi Poşe Somon İçin Malzemeler: 180 gram somon Yarım soğan 4 diş sarımsak Yarım su bardağı arpa şehriye Yarım çay bardağı yeşil mercimek 3 adet çeri domates Yarım sap kereviz sapı 100 ml. tavuk suyu 1 dal taze kekik 40 gram tereyağı 2 yaprak polorosso 80 gram krema 10 yaprak semizotu 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1/3 limonun suyu Poşe …

Devamını oku »

Limonlu Hamsi Fırında

Limonlu Hamsi Fırında Tarifi Limonlu Hamsi Fırında İçin Malzemeler: 3 adet limon 500-600 gram temizlenmiş kılçıksız hamsi 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1-2 çay kaşığı pul biber 1-2 çay kaşığı kuru kekik 2-3 dal kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Birkaç tutam kıyılmış maydanoz Limonlu Hamsi Fırında Hazırlanışı: Limonları enine ikiye kesin. Fırın tepsisinin içinde düşmeden sabit durması …

Devamını oku »

Dülger Menüer

Dülger Menüer Tarifi Dülger Menüer İçin Malzemeler: 1 kilo dülger balığı 1 çorba kaşı soya sosu 1 çorba kaşığı kapari çiçeği 2 çorba kaşığı tereyağı 2 adet kapya biber 4-5 adet mantar 2-3 adet yeşil biber 1 küçük kase kiraz domates Yarım demet taze soğan Garnitür İçin: 1 adet kırmızı soğan Haşlanmış patates Roka yaprakları Limon Ayrıca: Kızartmak için sıvı yağ …

Devamını oku »

Balık Buğulama

Balık Buğulama Tarifi Balık Buğulama İçin Malzemeler: 4 adet orta boy levrek (temizlenmiş, fileto haline getirilmiş, balık suyunu kullanmak için kemikleri ve kafasını ayrı pakette hazırlanmış) 1 çorba kaşığı tereyağı (tepeleme) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2-3 diş sarımsak 1 adet küçük boy kereviz 2-3 kereviz yaprağı 1 tatlı kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı balık suyu (tarife bakınız) 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Patates Salatalı Çıtır Çipura

Patates Salatalı Çıtır Çipura Patates Salatalı Çıtır Çipura İçin Malzemeler: 4 adet Çipura Filetosu 2 Su Bardağı Karışık Yeşillik 2 adet Orta Boy Patates 1 Paket Knorr Çıtır Pane Harcı 1 Paket Knorr Sirkeli ve Sarımsaklı Salata Sosu 2 adet Yumurta 3 Yemek Kaşığı Su 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı Kızartmak için Sıvı Yağ Patates Salatalı Çıtır Çipura Hazırlanışı: Patatesleri bol tuzlu …

Devamını oku »

Firik Pilavlı Levrek

Firik Pilavlı Levrek Firik Pilavlı Levrek için Malzemeler: 140-150 gram deniz levreği filetosu 30 gram taze porçini mantarı Tuz, karabiber, beyaz biber Labneli Firik Pilavı İçin: 50 gram firik bulguru 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı labne peyniri Pancar Püresi İçin: 1 adet orta boy pancar 1 …

Devamını oku »

Kuşkonmazlı Somon Fileto

Kuşkonmazlı Somon Fileto Kuşkonmazlı Somon Fileto için Malzemeler: 80 gram somon fileto 40 gram tütsülenmiş Himalaya tuzu 1 adet nektarin 1 adet kuşkonmaz 2 adet portakalın suyu 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta Tuz, karabiber, beyaz biber Zeytinyağı Kuşkonmazlı Somon Fileto Hazırlanışı: Somon filetosunu tütsülenmiş Himalaya tuzu ile kaplayın. Kapağını kapatıp buzdolabına aktarın, birkaç saat dinlendirin. Kuşkonmazı temizleyip haşlayın. Somonu dinlendirdikten sonra akan suyun altında yıkayın ve …

Devamını oku »

Poşe Erikli Hamsi Salsa

Poşe Erikli Hamsi Salsa Poşe Erikli Hamsi Salsa için Malzemeler: 5-6 adet hamsi 1 adet küçük boy kırmızı soğan 1 adet kiraz domates 2 dal taze kişniş 2 adet lime 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet erik 1 çay kaşığı şeker 1 adet yıldız anason 1 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın Poşe Erikli Hamsi Salsa Hazırlanışı : Temizlenmiş hamsileri 1 yeşil limonun …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz