Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Dülger Menüer

Dülger Menüer

dulger-menuer

Dülger Menüer Tarifi

Dülger Menüer İçin Malzemeler:
1 kilo dülger balığı
1 çorba kaşı soya sosu
1 çorba kaşığı kapari çiçeği
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kapya biber
4-5 adet mantar
2-3 adet yeşil biber
1 küçük kase kiraz domates
Yarım demet taze soğan
Garnitür İçin:
1 adet kırmızı soğan
Haşlanmış patates
Roka yaprakları
Limon
Ayrıca:
Kızartmak için sıvı yağ

Dülger Menüer Hazırlanışı:
Balıkçınıza balığın içindeki beyaz etleri çıkartıp iskeletini daha sonra kullanmak üzere ayırtın. Balık etlerini parmak şeklinde doğrayın. Soya sosu ve kapari çiçeği ile karıştırıp tatlandırın. Geniş bir döküm tavayı ocağın üzerinde ısıtın. Tereyağını ilave edip dilimlenmiş mantarları, enine ikiye kesilmiş domatesleri ve irice doğranmış taze soğanları, halka halka doğranmış kapya biberleri, ince kıyılmış biberleri ekleyin.Birkaç dakika kavurduktan sonra soya soslu balık etini ilave edin. 7-8 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Karışımı sıvı yağda kızarmış balık iskeletinin üzerine yayın. Taze kıyılmış maydanoz serpip garnitürü ile birlikte sıcak sıcak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir