Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 3)

Balık Yemekleri

Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya Malzemeler: 1 kilo sardalya 10-15 adet asma yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Limon kabuğu rendesi Asma Yaprağında Sardalya Hazırlanışı: Balıkçıda sardalyaları temizletirken yaprak açtırın; hamsi gibi! Bir fırın tepsisine iyice ıslattığınız asma yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Tepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Tepsinin yanlarına ve aralarına balıkların üstüne gelmeyecek şeklide …

Devamını oku »

Akya Balığı Yahnisi

Akya Balığı Yahnisi (4 Kişilik) Akya Balığı Yahnisi İçin Malzemeler 1 kilo akya balığı fileto 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy patates 1 adet orta boy havuç 3 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 250 gram haşlanmış maş fasulyesi 50 gram tereyağı Yarım çay bardağı ay çiçek yağı 1.5 su bardağı sıcak …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Çipura Tarifi

Fırında Sebzeli Çipura (4 Kişilik) Fırında Sebzeli Çipura İçin Malzemeler 2 adet çipura 2 adet domates 1 adet yeşil biber 4 diş sarımsak 4 adet mantar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 1 adet kapya biber 10 adet tane karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Fırında Sebzeli Çipura Hazırlanışı Balığı temizleyip fırın tepsisine koyun. Tüm malzemeleri …

Devamını oku »

Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek (4 Kişilik) Kağıtta Levrek İçin Malzemeler 4 adet orta boy levrek fileto 4 dilim limon 2 adet havuç 2 adet  kuru soğan Kekik (varsa tercihen dağ kekiği 2-3 adet) Taze biberiye Yarım kırmızı kapya biber Tuz 4 adet çeri domates Tane karabiber Yağlı kağıt ve kağıdı yağlamak için zeytinyağı   Kağıtta Levrek Hazırlanışı Bütün levreği ayıklayın ve yıkayın. …

Devamını oku »

Pesto Soslu Çipura

Pesto Soslu Çipura (1- 2 Kişilik) Pesto Soslu Çipura İçin Malzemeler 700 gram Çipura balığı 200 gram krema 20 gram pesto sos 100 gram zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Pesto Soslu Çipura Hazırlanışı Balığı temizleyip bol suda yıkayın. Daha sonra filetosunu çıkartın. Güvece veya fırın tepsisine zeytinyağı sürüp, balığı koyun. 200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika …

Devamını oku »

Buharda Lagos Balığı

Buharda Lagos Balığı Tarifi Buharda Lagos Balığı İçin Malzemeler: 4 dilim lagos balığı (balıkçınızdan fileto halinde temizlettiriniz) 10-12 adet taze kuşkonmaz 3 dal taze rezene 1 adet soğan 1 adet patates 4 diş sarımsak 12-15 adet ıspanaklı tortellini makarna (hazır kullanabilirsiniz) Zeytinyağı Tuz Akdeniz yeşilliği Buharda Lagos Balığı Hazırlanışı: Soğanı, sarımsakları, zar şeklinde doğranmış patatesi ve rezeneyi zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Daha sonra ocaktan alın …

Devamını oku »

Nohut Yatağında Uskumru

Malzemeler (4 Kişilik)  4 adet uskumru 200 gram haşlanmış nohut 1 baş sağan 3 diş sarımsak 2 adet kırmızı kapya biber 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 3 çorba kaşığı biber salçası 2 adet olgun yaz domatesi 1 çay kaşığı himalaya tuzu 1 çay kaşığı karabiber 4 adet defne yaprağı 1 adet limon 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul …

Devamını oku »

Levrek Marin

Levrek Marin Tarifi Levrek Marin İçin Malzemeler: 600 gramlık levrekten 10 adet levrek fileto 100 gram zeytinyağı 150 gram ay çiçek yağı 2 adet limonun suyu 50 gram elma sirkesi 50 gram su 50 gram sirke 10 gram sarımsak 1 çorba kaşığı kuş üzümü 150 gram kırmızı soğan 1 çay kaşığı tuz (maldon) Yarım çay kaşığı karabiber Levrek Marin Hazırlanışı: Levrek filetoların …

Devamını oku »

Ponzu Somon

Ponzu Somon Tarifi Ponzu Somon İçinMalzemeler: 200 gram somon fileto 2 dal taze soğan 30 ml. soya sosu 30 ml. portakal suyu 15 ml. pirinç sirkesi 5 gram esmer toz şeker Servis İçin: 3-4 dal Frenk soğanı 1 çay kaşığı susam 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet salatalık Ponzu Somon Hazırlanışı: Taze soğanı çok ince kıyın. Soya sosunu, portakal suyunu, …

Devamını oku »

Ton ve Kılıç Carpaccio

Ton ve Kılıç Carpaccio Tarifi Ton ve Kılıç Carpaccio İçin Malzemeler: 100 gram taze ton balığı 100 gram kılıç balığı 1 çorba kaşığı kuru siyah zeytin 1 adet küçük boy salatalık 2 çorba kaşığı ponzu vinegret 2 dal Frenk soğanı Ton ve Kılıç Carpaccio Hazırlanışı: Balıkları çok ince, mümkünse kağıt inceliğinde dilimleyin. Çukur bir tabağa aktarın. İyice kurutulup zar şeklinde doğranmış zeytini, sosu …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz