Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Poşe Somon

Poşe Somon

pose-somon

Poşe Somon Tarifi

Poşe Somon İçin Malzemeler:
180 gram somon
Yarım soğan
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı arpa şehriye
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
3 adet çeri domates
Yarım sap kereviz sapı
100 ml. tavuk suyu
1 dal taze kekik
40 gram tereyağı
2 yaprak polorosso
80 gram krema
10 yaprak semizotu
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1/3 limonun suyu

Poşe Somon Hazırlanışı:
Büyük boy pişirme tenceresinin içine su koyup kaynatmaya başlayın. Isıya dayanıklı fırın poşetinin içine somonu, tereyağını, krema, taze kekik ve 1 diş sarımsağı koyup ağzını kapatın. Poşeti kaynayan tencereye atın. 15 – 20 dakika süreyle kaynatın.Arpa şehriye ve mercimeği ayrı ayrı haşlayın. Serçe parmak büyüklüğünde doğradığınız kereviz saplarını sıcak suda haşlayın ve hemen ardından buzlu bir kabın içerisine alın. Soğan ve geriye kalan sarımsakları küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp zeytinyağında soteleyin. Sebzeler hafif renk almaya başlayınca arpa şehriyeleri
ekleyin Bir süre bu şekilde soteleyin. Hemen ardından tavuk suyu ile kıvam verin. Şehriyeler suyunu çektikten
sonra, yeşil mercimekleri, kereviz sapını, çeri domatesleri ekleyin. Karışımı yuvarlak düz bir tabağın ortasına alın. Üzerine pişen somonları oturtun. En üste ise ince ince doğradığınız polorossoları, zeytinyağı ve limon ile
harmanladığınız semizotu yapraklarını yerleştirin.

OKU ➤  Somon Tartar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir