Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Levrek Beyti

Levrek Beyti

Puan ver

levrekbeyti

 

Levrek Beyti Tarifi

Malzemeler:

400-450 gram levrek

2 dilim bayat ekmek

1 kahve fincanı sıvı yağ

Tuz, pul biber, kekik, toz karabiber

1 adet orta boy salçalık kırmızı biber

2-3 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı: Ekmeklerin kenarlarını kesin, içini çıkartıp ıslattın ve suyunu iyice sıkın. Temizlenmiş levrek etini çukur bir kaba alın. Ekmek içini, sıvı yağı, tuzu, baharatı, zar şeklinde doğranmış kırmızı biberi, çok ince kıyılmış taze soğan ile maydanozu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. İyice yoğurun. Balık hamurunu şişlere geçirin. Elinizle düzelterek yassılaştırın. Izgarada kızartın.

Lezzet tamamlayıcıları: Roka, kırmızı soğanlı salata ve baharatlı çıtır yufkalar.

OKU ➤  Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Tavsiye

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması3.2 (63.33%) 6 Oy Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz