Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Akya Balığı Yahnisi

Akya Balığı Yahnisi

akya--baligi--yahnisi

Akya Balığı Yahnisi

(4 Kişilik)

Akya Balığı Yahnisi İçin Malzemeler

1 kilo akya balığı fileto

1 adet orta boy soğan

2 adet orta boy patates

1 adet orta boy havuç

3 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

250 gram haşlanmış maş fasulyesi

50 gram tereyağı

Yarım çay bardağı ay çiçek yağı

1.5 su bardağı sıcak su

4 diş sarımsak

Akya Balığı Yahnisi Hazırlanışı

Soğanları ince ince, sıçan dişi olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede pembeleşinceye kadar yağla birlikte soteleyin. Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin. Havuç ve sarımsakları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Ardından kuşbaşı doğradığınız patatesleri ve karabiberini ekleyin. Bu şekilde 5 dakika daha soteledikten sonra, kuşbaşı doğradığınız akya balığını ve suyu katıp hafif ateşte pişmeye bırakın. Pişen yahninin üzerine haşlanmış maş fasulyesini yayın. Yanında 1 adet dilimlenmiş limonla servis edin. Arzu ederseniz defne yaprağı da ekleyebilirsiniz.

#AkyaBalığıYahnisi #AkyaBalığıYahnisiTarifi #AkyaBalığıYahnisiMalzemeler #Yahni #YahniTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir