Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Kokoreç

Balık Kokoreç

balik-kokorec

Balık Kokoreç Malzemeler:
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet salçalık kırmızı biber
1 adet çarliston biber
3 adet domates
Tuz, kekik, pul biber, karabiber, sebze çeşni
700-800 gr levrek veya minekop
Yarım demet maydanoz

Balık Kokoreç Hazırlanışı:
Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizledikten sonra da küp küp doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı da irice küp küp doğrayın. Biberleri de temizleyip irice doğrayın. Sıvı yağ ile tereyağının yarısını tavada eritip soğan ile sarımsakları hafifçe kavurun. Sırasıyla biberleri, domatesleri ilave edin. En son balık etini ilave edip harmanlayın. 5 dakika kadar kavurduktan sonra tuzu, baharatı ekleyin. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine kalan tereyağını parçalar halinde serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpip hemen servis yapın.

OKU ➤  Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir