Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Köfte

Balık Köfte

balik-kofteBalık Köfte Malzemeler:
500 gram levrek eti
2 dilim bayat ekmek
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, pul biber, kekik, karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
4-5 dal taze soğan, ince kıyılmış
3-4 dal maydanoz, ince kıyılmış
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Balık Köfte Hazırlanışı:
Levrek etini çatalla ezip çukur bir kaba alın. Bayat ekmek içlerinin kenarlarını kesin. İçini suyla ıslattıktan sonra fazla suyunu avucunuzla sıkın. Yoğurma kabına ilave edin. Sıvı yağ dışındaki tüm malzemeyi de ekleyin. Yoğurun. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde yassılaştırın. Geniş ve yapışmaz yüzeyli tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca sıvı yağ dökün. Köfte hamurlarının her iki tarafını kızartın. Mevsim salatasının üzerine yerleştirin, sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Mantarlı Balkabağı Çorbası

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir