Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya
Puan ver

asma-yapraginda-sardalya

Asma Yaprağında Sardalya Malzemeler:
1 kilo sardalya
10-15 adet asma yaprağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Limon kabuğu rendesi

Asma Yaprağında Sardalya Hazırlanışı:
Balıkçıda sardalyaları temizletirken yaprak açtırın; hamsi gibi! Bir fırın tepsisine iyice ıslattığınız asma yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Tepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Tepsinin yanlarına ve aralarına balıkların üstüne gelmeyecek şeklide az limon kabuğu rendeleyin, ya da dilimleri yerleştirin. Kalan zeytinyağını üstünde gezdirin ve önceden 220 derecede kızdırılmış fırında en üst rafa yerleştirin. 5 dakika içinde pişecektir. Kuru kalmaması için tepside kalan yağ ve suyu da üstlerine gezdirin, yanında kızarmış ekmekle servis edin.

OKU ➤  Un Helvası

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir