Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

by Yemek Zevki Editör
25 Kasım 2016
in Hamur İşi Tarifleri
488 5
0
Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

otlu-ve-suzme-peynirli-pogacaOtlu ve Süzme Peynirli Poğaça Malzemeler:
250 gram margarin
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ayran
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 paket kabartma tozu
Yarım paket karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
200 gram süzme beyaz peynir
4-4,5 su bardağı un
Yarım demet kıyılmış dereotu
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Hazırlanışı:
Hamur yoğurma haznesine oda sıcaklığında yumuşamış margarini, zeytinyağını, tuzu, ayranı krem haline gelene dek karıştırın. Ayrı bir kapta kabartma tozunu, limon suyunda inceltilmiş karbonatı, çatalla iyice ezilmiş peyniri karıştırıp yağlı karışıma ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra 3,5 bardak unu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Kalan unu da kontrollü olarak ekleyin. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. En son kıyılmış dereotunu ilave edin. Tekrar yoğurun. Dondurma kaşığı yardımı ile parçalar alın. Poğaça hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fırçayla yumurta sırası sürün. 170 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tags: Otlu Poğaça TarifiOtlu ve Süzme Peynirli PoğaçaPoğaçaPoğaça TarifiYemek Zevki Dergisiyemekzevki
Previous Post

Top Kadınbudu Köfte

Next Post

Patlıcanlı Bruscetta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patlıcanlı Bruscetta

Patlıcanlı Bruscetta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki