Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Patlıcanlı Bruscetta

Patlıcanlı Bruscetta

patlicanli-bruscettaPatlıcanlı Bruscetta Malzemeler:
4 adet patlıcan
Mozzarella peyniri, rendelenmiş
8 adet kiraz domates
Tuz
Kızartmak için riviera zeytinyağı
2 adet yumurta
Galeta unu

Patlıcanlı Bruscetta Hazırlanışı:
Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Her tarafını çevirerek közleyin. Patlıcanlar közlenince soğutmadan kabuğunu soyun. Çekirdeklerini patlıcanın bütünlüğünü bozmayacak şekilde temizleyin. Patlıcanları panelemek için yumurtaları tuz ile birlikte çırpın. Közlediğiniz patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya hemen ardından da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine aktarın. Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine rendelenmiş mozzarella peyniri, kiraz domatesler yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyinceye kadar pişirin. Fırından alın, lezzet tamamlayıcıları ile birlikte sıcak sıcak servis yapın. Lezzet tamamlayıcıları: Çılbır, mevsim yeşillikleri.

OKU ➤  Çöpşişte Izgara Bonfile

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir