Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemekzevki

Etiket arşivi: yemekzevki

Sahura ne yapsam?

Köfteli Pizza

Sahura ne yapsam? İster akşamdan ön hazırlıklarını yapın ister sahura 1 saat kala kalkıp kolları sıvayın, bu lezzetler hem doyurucu hem de sizi pek fazla yormayacaklardan… Köfteli Pizza (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 …

Devamını oku »

Marine Patlıcan- Patlıcanlı Gnocchi- Dana Lokumları Üçlemesi Tarifi

Dana Lokumları Üçlemesi Malzemeleri: 1 adet patlıcan 1 adet patates 1 çay bardağı un 1 adet yumurta Tuz 200 gram dilimlenmiş dana bonfilesi Rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: Patlıcanı yıkayıp kurulayın, birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Patatesin kabuğunu soyun ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çukur bir kaba alın. Püre haline gelene dek ezin. Soğuyunca unu, yumurtayı ekleyin. Yoğurup …

Devamını oku »

Acıkalı Poğaça

Acıkalı Poğaça Malzemeler: 150 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı süzme yoğurt Yarım demet dereotu 1 paket kabartma tozu 3,5-4 su bardağı un 2 çorba kaşığı acıka 200 gram süzme peynir Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı eritilip ılınmış tereyağı 1 çorba kaşığı acıka 1 çorba kaşığı susam Acıkalı …

Devamını oku »

Balık Köfte

Balık Köfte Malzemeler: 500 gram levrek eti 2 dilim bayat ekmek 1 kahve fincanı sıvı yağ Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 4-5 dal taze soğan, ince kıyılmış 3-4 dal maydanoz, ince kıyılmış 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Balık Köfte Hazırlanışı: Levrek etini çatalla ezip çukur bir kaba alın. Bayat ekmek içlerinin kenarlarını kesin. İçini suyla ıslattıktan sonra fazla suyunu avucunuzla …

Devamını oku »

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça Malzemeler: 100 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 2 çorba kaşığı ayran 1 adet yumurtanın akı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı tam buğday unu İç Malzemesi İçin: 1 parça sürk peyniri (mandalina büyüklüğünde) 100 gram süzme …

Devamını oku »

Patlıcanlı Bruscetta

Patlıcanlı Bruscetta Malzemeler: 4 adet patlıcan Mozzarella peyniri, rendelenmiş 8 adet kiraz domates Tuz Kızartmak için riviera zeytinyağı 2 adet yumurta Galeta unu Patlıcanlı Bruscetta Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Her tarafını çevirerek közleyin. Patlıcanlar közlenince soğutmadan kabuğunu soyun. Çekirdeklerini patlıcanın bütünlüğünü bozmayacak şekilde temizleyin. Patlıcanları panelemek için yumurtaları tuz ile birlikte çırpın. Közlediğiniz patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya hemen ardından da galeta ununa …

Devamını oku »

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Malzemeler: 250 gram margarin 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ayran 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 200 gram süzme beyaz peynir 4-4,5 su bardağı un Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Hazırlanışı: Hamur …

Devamını oku »

Top Kadınbudu Köfte

Top Kadınbudu Köfte Malzemeler: 500 gram köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak Yarım su bardağı pirinç Tuz, karabiber, kimyon İsteğe bağlı köftebaharı 1 su bardağı un 2 adet yumurta Sıvı yağ 2 demet maydanoz Top Kadınbudu Köfte Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve soğan ile sarımsağı …

Devamını oku »

Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya Malzemeler: 1 kilo sardalya 10-15 adet asma yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Limon kabuğu rendesi Asma Yaprağında Sardalya Hazırlanışı: Balıkçıda sardalyaları temizletirken yaprak açtırın; hamsi gibi! Bir fırın tepsisine iyice ıslattığınız asma yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Tepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Tepsinin yanlarına ve aralarına balıkların üstüne gelmeyecek şeklide …

Devamını oku »

Çöpşişte Izgara Bonfile

Çöpşişte Izgara Bonfile Malzemeler: Yarım kilo bonfile 1 adet büyük kuru soğan 1 tatlı kaşığı köri 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı acı sos Çöpşişte Izgara Bonfile Hazırlanışı: Kuru soğanı en ince tarafıyla rendeleyip içine ezilmiş sarımsağı ve süt ile baharatını ilave edin. 1 cm eninde 5-6 cm uzunluğunda kesilmiş şerit bonfileleri 1 gece önceden bu karışım içinde marine edin. Ertesi …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz