Ana Sayfa » Etiket arşivi: Poğaça Tarifi

Etiket arşivi: Poğaça Tarifi

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 250 gram un 100 ml. süt 60 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 50 ml. krema 5 gram kuru maya 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri …

Devamını oku »

Acıkalı Poğaça

Acıkalı Poğaça Malzemeler: 150 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı süzme yoğurt Yarım demet dereotu 1 paket kabartma tozu 3,5-4 su bardağı un 2 çorba kaşığı acıka 200 gram süzme peynir Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı eritilip ılınmış tereyağı 1 çorba kaşığı acıka 1 çorba kaşığı susam Acıkalı …

Devamını oku »

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça

Patatesli ve Peynirli Ağzı Açık Poğaça Malzemeler: 100 gram bitkisel margarin (veya tereyağı) 2 çorba kaşığı ayran 1 adet yumurtanın akı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı tam buğday unu İç Malzemesi İçin: 1 parça sürk peyniri (mandalina büyüklüğünde) 100 gram süzme …

Devamını oku »

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Malzemeler: 250 gram margarin 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ayran 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 200 gram süzme beyaz peynir 4-4,5 su bardağı un Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Hazırlanışı: Hamur …

Devamını oku »

Poğaça

Poğaça Malzemeler: 1 su bardağı süt 2 Türk kahvesi fincanı su 10 gram maya 4 su bardağı un 1 su bardağı + 1 Türk kahvesi fincanı sızma zeytinyağı 50 gram eritilmiş tereyağı Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı toz şeker Harç İçin: 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 1 adet iri boy yumurta Yarım kilo ebegümeci Yarım tatlı kaşığı …

Devamını oku »