Ana Sayfa » Etiket arşivi: Yemek Zevki Dergisi

Etiket arşivi: Yemek Zevki Dergisi

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça

Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Malzemeler: 250 gram margarin 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ayran 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet yumurta 200 gram süzme beyaz peynir 4-4,5 su bardağı un Yarım demet kıyılmış dereotu Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı Otlu ve Süzme Peynirli Poğaça Hazırlanışı: Hamur …

Devamını oku »

Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya Malzemeler: 1 kilo sardalya 10-15 adet asma yaprağı 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber Limon kabuğu rendesi Asma Yaprağında Sardalya Hazırlanışı: Balıkçıda sardalyaları temizletirken yaprak açtırın; hamsi gibi! Bir fırın tepsisine iyice ıslattığınız asma yapraklarını boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üstlerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaprak açılmış sardalyaları yan yana dizin. Tepsinin üstüne tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Tepsinin yanlarına ve aralarına balıkların üstüne gelmeyecek şeklide …

Devamını oku »

Çöpşişte Izgara Bonfile

Çöpşişte Izgara Bonfile Malzemeler: Yarım kilo bonfile 1 adet büyük kuru soğan 1 tatlı kaşığı köri 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı acı sos Çöpşişte Izgara Bonfile Hazırlanışı: Kuru soğanı en ince tarafıyla rendeleyip içine ezilmiş sarımsağı ve süt ile baharatını ilave edin. 1 cm eninde 5-6 cm uzunluğunda kesilmiş şerit bonfileleri 1 gece önceden bu karışım içinde marine edin. Ertesi …

Devamını oku »

Baklalı Yaprak Sarma

Baklalı Yaprak Sarma Malzemeler • 1 kilo salamura yaprak • 2,5 su bardağı iç bakla • 1 su bardağı yarma buğday • 1 su bardağı ince bulgur • 3 adet büyük boy soğan • 1 kilo salamura yaprak • 1 kilo koyun eti (tercihen sırt kısmı) • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet büyük boy domates • Yarım demet …

Devamını oku »

Yufkada Yahni

Yufkada Yahni Malzemeler • 2 adet hazır yufka • 500 gram kuşbaşı et • 1 küçük kase arpacık soğan • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 1 kase mantar • 1 dal biberiye • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tereyağı Yufkada Yahni Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde …

Devamını oku »

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Malzemeler • 600 gram tavuk göğsü • 2 adet portakal • 100 gram parmak patates Sos İçin: • 2,5 bardak sıkılmış portakal suyu • 1 adet portakal kabuğu (ince rendeden geçirilmiş) • 2 bardak krema • 1 çay kaşığı özel hazırlanmış sebzeli çeşni • 1 çay kaşığı beyaz biber • Yarım çay kaşığı şeker Portakallı Tavuk Hazırlanışı Sos için; 2,5 …

Devamını oku »

Al Biber Dolma

Büyük görseli görmek için tıklayınız Al Biber Dolma Malzemeler: • 1 adet yumurta • 10 gram galete unu • 6 adet al biber İçi İçin: • 1 adet al biber • 1 adet yeşil biber • 2 diş sarımsak • 200 gram doğranmış kırlangıç balığı • 200 gram doğranmış levrek • 5 gram krema • 10 gram un • 1 adet …

Devamını oku »

Yoğurtlu Tavuk

Büyük görseli görmek için tıklayınız Yoğurtlu Tavuk Malzemeler: • 1 kilo doğranmış tavuk eti • 1 adet limonun suyu • 1 tatlı kaşığı toz şeker • 2 adet büyük boy patates • 1 büyük kase süzme yoğurt • 2 adet lavaş ekmeği • Kızartmak için sıvı yağ • Tuz, bir tutam zerdeçal Sosu için: • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 …

Devamını oku »

Hurma Tatlısı

Büyük görseli görmek için tıklayınız Hurma Tatlısı Malzemeler: • 1 su bardağı un • 1 çorba kaşığı toz şeker • 1 kahve fincanı irmik • 1 tatlı kaşığı kuru maya • 30 gram tuzsuz tereyağı • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt • 1 su bardağı su • 1 adet yumurta • 12-15 adet hurma • 1 küçük kase iri çekilmiş antepfıstığı …

Devamını oku »

Üzümlü ve Fıstıklı Köfte

Büyük görsel için tıklayınız Üzümlü ve Fıstıklı Köfte Malzemeler: • 600 gram kıyma • 2 adet kuru soğan • 8 diş sarımsak • 1 çay bardağı dolmalık fıstık • 1 çay bardağı kuş üzümü • 1 su bardağı galeta unu • Yarım demet taze nane • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 6 çorba kaşığı …

Devamını oku »