Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Otlu Gözleme

Otlu Gözleme

otlu-gozleme-yemek-zevki

Otlu Gözleme İçin Malzemeler;

4 adet yufka

250 gram ıspanak

Yarım demet maydanoz

4 sap taze soğan

4-5 dal taze nane

Yarım demet dereotu

100 gram ufalanmış beyaz peynir

Tuz

Karabiber

Sıvı yağ

(4 Kişilik)

Hazırlanışı

Ispanağı yıkayıp doğrayın. Tuz ilavesiyle ovun. Suyunu süzdükten sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane ve taze soğan ile karıştırın. Peynir, tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştırıp içi hazırlayın.

Yufkaları tezgah üzerine yayın, ortasına iç malzemeden koyup  yufkayı 4’e katlayın. İç malzeme ve yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın. Az sıvı yağ konmuş tavada 2 tarafını da pişirerek servis tabağına alın.

OKU ➤  Sütlü Revani

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

 “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü Tanrıverdi; Her …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir