[nextpage title=”Limonla Uyumanın Faydaları” ] Limonla Uyumanın Faydaları. Limonun bir çok faydasını okudunuz, gördünüz, yaşadınız sanıyorum. Bunu hiç okumadınız demek istiyorum ama değil… bazılarını mutlaka okumadınız, buna eminim. Yazıyı okuduğunuz nada eğer yoksa evde koşarak markete gidip hemen limon alacaksınız. Dünyaya gelmiş mükemmel nimetlerden biri olan limonun bakın daha başka ne gibi faydaları varmış. Hadi bakalım sırayla… [/nextpage][nextpage title=”Limonla Uyumanın Faydaları” …
Devamını oku »Etiket arşivi: limon
Limonun Saymakla Bitmeyen Faydaları
[nextpage title=”Limonun Saymakla Bitmeyen Faydaları” ]Ülkemizde yetişen hemen her mevsim bulabileceğimiz bir gıda limon. Eğer tansiyonunuzun düşme gibi bir sorunu yoksa yeterli ve düzenli tüketildiğinde vücuda faydalı olan limonun hangi hastalıklara rahatsızlıklara iyi geldiğini kısaca öğrenelim istiyorum. [/nextpage] [nextpage title=”Limonun Saymakla Bitmeyen Faydaları” ] Bir kaç damla limon suyunu sıcak suya ekleyip içtiğinizde sindirim sistemi sorunlarına iyi gelir ve karaciğeri …
Devamını oku »Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti
Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti için Malzemeler: 1 kilo tavuk göğüs eti 1 adet limonun suyu 1 adet mandalinanın suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım demet dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Garnitürü İçin: 1 kilo taze patates 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 tatlı kaşığı toz şeker Tuz 1 tutam kırmızı toz biber Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti Hazırlanışı: Garnitürü için; …
Devamını oku »Lavantalı Limon Buzlama
Lavantalı Limon Buzlama İçin Malzemeler: 1 litre limonata 1 tatlı kaşığı lavanta Kase yapımı için yarım limon Hazırlanışı: – Enine ikiye kestiğiniz limonların içini çıkartın. – Limonatanın içine lavanta ekleyip tatlandırın. – Buzlukta, arada bir karıştırarak kristal haline gelene dek dondurun. – Kristalize olmuş limon buzlamayı, isteğe göre kaşık kaşık yarı limonların içine doldurabilirsiniz. Birkaç saat daha beklettikten sonra servise …
Devamını oku »Limonata
Limonata Tarifi İçin Malzemeler: 1 kilo limon 1,5 su bardağı toz şeker Birkaç dal taze nane Su (4 Kişilik) Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz limonların 2-3 tanesini rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarının üzerine şekeri ilave edin. Limonatanın doğal renginin daha da sarı olmasını istiyorsanız, rendelenmiş limon kabuklu şekerli karışımın üzerine 2 bardak kaynar su ekleyin. En az bu şekilde 2 saat bekletin. Rendelenmiş …
Devamını oku »