Sabri Ülker Vakfı 3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, dünyaca ünlü bilim insanlarına ev sahipliği yaptı. 3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi bu yıl “Beslenmenin dünü, bugünü, yarını: Daha sağlıklı bir toplum için beslenme alışkanlıklarında değişim” temasıyla alanında dünyaca ünlü bilim insanlarını İstanbul’da bir araya getirdi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde her yıl meydana gelen 57 milyon ölümün %59’u diyabet, …
Devamını oku »Haber Turu
Metro ‘Kasap Okulu’ Açtı
Metro Toptancı Market, başta et kategorisinde çalışan personeli olmak üzere tüm çalışanlarını, et konusunda eğitmek amacıyla Kasap Okulu açtı. İstanbul’da başlayan eğitimler, zamanla diğer şehirlerdeki Metro çalışanları için de tekrarlanacak. Metro Toptancı Market, başta et satışı konusunda çalışanlar olmak üzere tüm personelini et konusunda bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla Kasap Okulu’nu hayata geçirdi. İlk eğitim İstanbul’daki bir tedarikçiye ait tesiste gerçekleşirken, …
Devamını oku »Yale Alarm Merkezi, Gördüğü İlgi Üzerine Hedef Büyüttü!
Kilit endüstrisinin 172 yıllık köklü markası Yale, ev ve işyerlerinde ekonomik güvenlik sunduğu Alarm Merkezi hizmetini, yılsonuna kadar 1.000 eve taşımayı hedefliyor. Firma, aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin de olduğu 24 ilde 70’in üzerinde noktaya ulaşan alarm merkezi sayısını ise 2015 sonuna kadar 100’e çıkaracak. “Evde hırsızlık olaylarına ilişkin dünya genelinde yapılan araştırmalarına göre, alarm sisteminin varlığı, hırsızlar …
Devamını oku »Çayın Muhabbeti Kadar Lezzeti De Çok Olsun
Sohbet ortamlarının ve kahvaltıların olmazsa olmazı çayın, kültürümüzde yeri ve önemi büyük. Çayın lezzetli olması için demleme usulü kadar demliğin özelliği de önem taşıyor. Muhabbetin yanında çayın lezzeti de tam olsun diyorsanız, Emsan, porselen Mona Rosa Çaydanlık Takımı ile tanışın. İyi ve lezzeti yerinde çay demlemenin sırrı; malzeme kalitesi, ustalık ve içme suyu kullanımının yanı sıra iyi bir demlikten de …
Devamını oku »Genç Aşçılar, Zeytinyağının İnceliklerini Komili İle Öğreniyor
Türkiye’nin en köklü zeytinyağı markası Komili, genç aşçı adayları ile buluştu. Komili, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği (AŞOMDER) koordinatörlüğünde ve Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve Bolu, Mengen, Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi destekleriyle 25 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 35 üniversiteden katılımın olduğu “I. Ulusal Aşçılık Kampı”nın sponsorlarından biri olarak genç aşçı adaylarının yanında yer aldı. …
Devamını oku »Yaz Aylarında Tatlı Yiyerek Form Tutmanın Sırrı Puratos’tan
Geleneksel lezzetleri modern yorumuyla zenginleştiren Puratos, yağı azaltılmış tam taneli Tegral Wholegrain Cake karışımını yaz aylarında hafif ve doğal lezzetler hazırlamak isteyen şeflerin kullanımına sunuyor. Puratos’un kek yapımı için özel olarak geliştirdiği Tegral Wholegrain Cake karışımı, eşsiz yaz lezzetleri oluşturmak isteyen şeflere ilham veriyor. Yüksek lif içeriği ve azaltılmış yağ oranı ile kilo kontrolüne de yardımcı olan Tegral Wholegrain Cake …
Devamını oku »Asırlık Tariş, ‘ASIRLIK’ Lezzet
Bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Tariş Zeytinyağı, 100 yıllık hikâyesini çok özel bir zeytinyağıyla taçlandırdı: Tariş Asırlık. Ege Bölgesi’nde 32 kooperatifiyle 1915’ten bu yana zeytin ve zeytinyağı üreten Tariş, 100’üncü kuruluş yılına özel bir zeytinyağı üretti: Asırlık. Kuzey Ege’nin 350 yıllık anıtsal zeytin ağaçlarından ve zeytinin sadece mekanik olarak işlenmesiyle üretilen Asırlık, TA-ZE mağazaları ve online alışveriş sitesinde satışa sunuldu. …
Devamını oku »Ar Yıldız İle Kahvaltı Sofraları Çiçek Açtı
Ar Yıldız, kullanıcılarına sunduğu yeni porselen takımlarıyla, sofralara renk, hayata tarz katıyor. Ar Yıldız’ın Prestige Bone Porselen Servis Takımı, canlı renkleri ve zarif desenleriyle, çiçek bahçelerini kahvaltı sofralarına taşıyor. 6 kişilik takım, 43 parçadan oluşuyor. Ar Yıldız’ın birbirinden göz alıcı çiçek desenleri ile bezeli yeni Prestige Bone Porselen Servis Takımı’nda, kahvaltı sofrasını zenginleştiren tüm ürünler şık bir bütünlük içinde yer …
Devamını oku »Dalyan Usülü Hamburgeri Denediniz Mi?
İstanbul’un en nezih semtlerinden Fenerbahçe’de yer alan Dalyan Club, yaz menüsünde spesiyal lezzetler sunuyor. El yapımı ekmek ve köftenin Dalyan usülü özel sosla harmanlandığı hamburgeri mutlaka deneyin. 180 gr et ile servis edilen hamburgerin içerisinde ayrıca kremalize soğan, cheddar peynir, özel hazırlanan spesiyal soslarda yerini alıyor. Zengin garnitürler eşliğinde servis edilen hamburger tabağını Dalyan Club’ün yeşillikler içerisindeki bahçesinde zevkle yiyebilirsiniz.
Devamını oku »Nar Gourmet ”Anadolu Zeytinyağları Projesi”ne Ödül Yağıyor
Anadolu’ya özgü nadide zeytinlerden üretilen özgün zeytinyağı türlerinin uluslararası literatürde yer edinmesini sağlayarak uluslararası boyutta tanıtımını hedefleyen Nar Gourmet, “Anadolu Zeytinyağları Projesi” kapsamında elde ettiği zeytinyağları ile ulusal ve uluslararası pek çok yarışmadan ödülle dönmeyi sürdürüyor. Yurt içi ve yurt dışındaki panellerde birçok ödüle layık görülen “Anadolu Zeytinyağları Projesi” ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi veren Nar Gourmet Genel Müdürü …
Devamını oku »