Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Güveçte Pastırma

Güveçte Pastırma

pastirma

Malzemeler

60 gram pastırma
1 adet domates
2 adet çarliston biber
Yarım yemek kaşığı tereyağı
50 gram kaşar peyniri
1 adet yumurta

Hazırlanışı

Bir tavaya tereyağını koyun. Biberleri küp küp doğrayıp tavaya ilave edin. Biberleri kısa bir süre kavurduktan sonra küp küp doğradığınız pastırmaları ekleyin. Pastırmanın dış yüzeyindeki çemenleri ayırmadan soyulmuş küp doğranmış domatesleri atın. Bu şekilde bir miktar daha kavurduktan sonra, karışımı güvece alın. 1 adet yumurtayı üzerine kırın. Üzerine kaşar peyniri ilave edip 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir