Ana Sayfa » Günün Tarifi » Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav

Yapım: İnci BAK -Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet patlıcan

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı kimyon

2 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı soğuk tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı)

3 su bardağı sıcak su

3 dal taze soğan

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup yarım parmak uzunluğunda ve kalınlığında kesin. Patlıcanları süt ve kimyon ilave edilmiş kabın içinde yarım saat kadar bekletin. Daha sonra süzüp yağlı kağıt üzerine yayın. Tuz serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar közleyin. Pirinci 1’er tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra pirinci akan suyun altında yıkayıp süzün. 1 çorba kaşığı tereyağı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtın. Pirinci 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzunu ekleyin. Yüksek ateşte 1-2 dakika kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler göz göz olunca pilavı ocaktan alın. Kalan 1 çorba kaşığı buzdolabından yeni çıkarmış olduğunuz tereyağını pilavın üzerine küçük küçük parçalar halinde serpin. Közlenmiş patlıcanı ve ince doğranmış taze soğanı da tereyağın üzerine serpin. Pilavı karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Pilavı 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

#közlenmiş patlıcanlıpilav #patlıcanlıpilav #pilavtarifi #patlıcanlıtarifler #evdeyemekzevki

Tavsiye

Sucuklu Kuru Fasulye

Fotoğraf: Murat Erdoğan (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 3 adet büyük …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz